beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Rougefavoriter - för det lilla extra piffet!

Allmänt, Make up, Rouge, smink Dr Belter, rouge Permalink2
Rouge, eller blush, som det heter på engelska, är en produkt jag inte alls kunde tänka mig att använda för några år sedan. Varför skulle jag som redan hade så röda kinder så jag skämdes vilja accentuera och ytterligare förstärka det med rosa smink? Men efter att jag fick konstaterad rosacea (läs om vad det är i tidigare inlägg) och förstod vad rödheten berodde på och även hur jag med rätt produkter kunde mildra den och även maskera den, kändes det direkt mycket mer lockande att få fram den där perfekta lilla rosenfärgen på kindets äpple 💗
 
 
Rouge appliceras som sagt oftast på den delen av kinden som "sticker ut" när man ler, vilket är samma område som blir rosa när man varit ute i friska luften och fått "rosiga kinder". Syftet är att man ska se just lite extra pigg och hälsosam ut, och med rätt mängd och nyans tycker jag verkligen att det sätter slutfinnishen på en sminkning.
 
 
Det finns olika typer av rougeprodukter, så som flytande rouge, cremerouge, puderrouge etc. Jag använder nästan uteslutande puderrouge då jag tycker att det är lättare att få det fint och inte se kletigt eller för mycket ut. Jag lägger oftast rouget som ett sista steg, tillsammans med highlighter, efter foundation och puder. Om man istället använder en flytande eller cremerouge ska den appliceras innan settingpudret.
 
Vilken nyans på rouge som man trivs i måste man prova sig fram till, men för min del gillar jag ljusrosa som nästan kan vara lite åt persikofärgat. Gärna lite skimmer i också, men inte alltför mycket. Mina favoriter just nu är;
 
  • Galifornia från Benefit, i färgen Sunny golden-pink blush. Det är en persikofärgad rouge i en väldigt smidig liten kartongmed inbyggd spegel och borste. Perfekt för resan!
  • Finns hos Sephora
 
Ja det var mina favoriter just nu, vad använder ni för rouge eller skippar ni det helt?
#1 - - pleni:

Hi, this is Irina. I am sending you my intimate photos as I promised. https://tinyurl.com/yy9mdbkz

#2 - - Lotta:

Min senaste favorit är den nya paletten från Isadora. Har aldrig varit mycket för bronzer/highlighter som finns i, men jisses så såld jag är! Har färg 60 Warm Peach, rouget är superfint och dom andra👍👍. Kommer användas flitigt allting!

Svar: Ja, det är ju jättefint! Och jag älskar att Isadora har så grymma budgetprodukter :)
BeautyByråkraten

Till top