beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Mina favoriter för söndagsmasken

Allmänt, Hudvård, Hudvårdsrutin Ansiktsmask, Dr Belter Permalink1
Sedan 2016 har jag läst olika artiklar och inlägg om söndagsmask men det var först för ett par år sedan som jag anammade denna trend och det är verkligen något jag kommer fortsätta med alla söndagar jag har en liten stund över. Fenomenet söndagsmasken är ingen avancerad ritual utan helt enkelt att man tar en stund för sig själv och lägger en ansiktsmask. På engelska talar man även om Selfcare Sunday, så ja det är helt enkelt så att man på söndagar ska varva ner, lägga tid på sitt eget välbefinnande och ladda batterierna för kommande vecka.
 
Det finns oändligt många olika masker för ansiktet och de kan delas in i några olika typer;
 
  • Sheetmasks är som är som en ansiktsmask i mjukt material som man lägger över hela ansitet och låter ligga på i ofta ca 20 minuter och sedan enkelt lyfter av. Masken är indränkt med hudvårdande produkt och ofta kan man låta det som finns kvar av produkter efter att man lyft av masken vara kvar på huden.
 
 
 
 
Sheetmaskerna från Skintology är fantastiska och känns väldigt lyxiga. De både behandlar och återfuktar huden så man får ritkigt fint glow!
 
  • Vanlig ansiktsmask i cremeform. Dessa kommer ofta i en burk, tub eller påse och antingen för engångsbruk eller för flera gånger. Med dessa produkter tar man ut cremen i handen och smetar ut den i ansiktet och på halsen. Sedan låter man produkter verka i angiven tid, exempelvis en timme, och dessa ska sedan ofta tvättas av. Några exempel så sådana masker är lermask och syramask.
 
 Denna lermask är riktigt effektiv och känns som att den drar ur all smuts från djupet på huden, samtidigt som man inte blir uttorkad efterår.
 
  • Nattmask, som är min favoritmask. Dessa masker kan också komma i antingen burk, tub, påse eller liknande förpackning och antingen för engångsbruk eller att den räcker till fler gånger. Det fiffiga med just nattmasker är att man applicerar cremen det sista man gör på kvällen efter att man har rengjort huden och låter den sedan ligga kvar på ansikte och hals under hela natten. På morognen efter kan man oftast låta produkten ligga kvar eller så tvättar man bort det då innan man applicerar sin dagliga hudvårdsrutin. 
 
Dessa två nattmasker är verkligen härliga att sova i på natten och man vaknar upp med en hud som känns väldigt återfuktad och plumpad.
 
  • Fot- eller handmask, som är liknande produkter fast avsedda specifikt för huden på fötterna eller händerna. Också väldigt härligt, och tyvärr hud man kanske ofta glömmer bort.
 Denna fotmask var väldigt effektiv och all gammal hud flagnade bort från foten!
 
Vad har ni för maskfavoriter och har ni också en speciellt dag i veckan då ni oftast lägger en mask?
Idag är det just söndag och ikväll blir det nattmasken Drink Up Intensive från Origins, så ska bli härligt!

#1 - - pleni:

Hi, this is Anna. I am sending you my intimate photos as I promised. https://bit.ly/3KCCpjc

Till top