beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Den värsta beautyblundern jag gjort genom åren

Allmänt, Make up, Skönhetsmissars Bloggstafett, Daisy Beauty, Skönhetsredaktörerna, skönhet Permalink2
Ja, det är den spännande rubrik och även stafettpinne jag fick av Agneta Elmegård på Skönhetsredaktörerna, som har en skönhetsblogg på Aftonbladet. Hennes blogg hittar ni här; https://bit.ly/39O1qeo
 
Jag har aldrig har varit så mycket för stafetter, eller ens för att springa måste jag erkänna, men när det denna gången handlade om en helt annan typ av stafett tackade jag genast ja. Det är nämligen en skönhetsbloggsstafett! Stafetten initierades av Kicki Norman, redaktör på Daisy Beauty Magazine och har pågått ett antal månader, och där man istället för den traditionella stafettpinnen lämnar över en ny rubrik till nästa skribent.
 
Så, nu har turen kommit till mig och jag ska skriva om: "Den värsta beautyblundern jag gjort genom åren". Direkt när jag fick rubriken kände jag att den var som gjord till mig, och det var den ju faktiskt också. Jag som inte är utbildad inom make up eller hudvård, utan istället jurist, har gjort otaliga blunders och misstag genom åren. Både när jag försökt sminka mig på samma sätt som någon duktig youtuber, användt olika mer eller mindre avancerade skönhetsredskap och hudvårdsprodukter som haft så liten stil eller svårbegriplig text så jag inte har kunnat uttyda vad den egentligen skulle användas till.
 
Jag skulle exempelvis kunna berätta om när jag bara för några veckor sedan använde brun-utan-sol-mousse utan skyddshandske då jag var lite stressad för jag och min sambo skulle iväg på musikfestival och handflatorna fick en mörkbrun nyans som inte gick bort!
 
      
Har dock ingen bild på hur händerna såg ut efter appliceringen då jag skämdes för mycket!
 
Jag skulle även kunna berätta om bludern när jag precis hade fått hem en helt ny flaska av min favoritfoundation Lancome Teint Idole och som jag hade unnat mig efter att ha suktat efter den länge. Vid första användningen lyckades jag tappa hela flaskan på badrumsgolvet i sten så flaskan i glas gick i bitar! Snål som jag är försökte jag desperat skrapa upp en del foundation i den gamla flaskan som var slut, men när jag sedan skulle använda foundationen upptäckte jag att det var små små glasbitar i den!
 
Jag var så nöjd med att fått hem en sprillans ny flaska med denna fantastiska (och dyra!) foundation...
... ja ni ser ju själva...!
 
Men den beautyblunder jag egentligen vill berätta om handlar om min stora hatkärlek lösögonfransar. Jag vet inte hur det är för er, men jag tycker det är jättefint på andra med lösögonfransar och när jag tittar på videos när andra applicerar dem ser det så lätt ut! Men själv har jag aldrig lyckats, och sen är jag kanske lite för lat för att använda det till vardags. Men i januari 2020 skulle jag och min sambo åka på en mycket speciell tillställning, nämligen Frank Martini´s Party of the century, som skulle hållas på Café Opera i Stockholm. Det är en fest med extra allt a la 1920-tal, med glitter och glamour, precis som The Great Gatsby 🙌 Så detta var ju det perfekta tillfället för just lösögonfransar! Jag köpte in några olika sorter som jag hade läst bra recensioner om, med tillhörande lim. Vi bodde på tidstypiska hotell Haymarket på Hötorget och hade några timmar på oss att göra oss i ordning inför den stora festen. Jag hoppade i min flapper klänning med alla accessoarer jag hade kunnat hitta och gjorde den bästa sminkningen jag kunde åstadkomma, med primers, bra foundation, skuggor, eyeliners... ja allt helt enkelt. För att sedan kröna denna partysminkning var det sen dags för lösögonfransarna. Jag tog försiktigt på et lager lim på fransen, lät det torka i 20 sekunder och försökte sedan sätta dit den ovanpå mina egna fransar med en franspincett. Men icke! På något sätt hamnade fransen snett, gled runt där på ögonlocket, fastnade i mina egna fransar och smetade ut franslim över hela ögat! Jag fick till slut ta bort hela fransen och tvätta bort hela ögonsminkningen med make up remover...! Efter en del mindre vackra ord, en hel del stress och nytt ögonsmink kunde vi tillslut komma iväg till festen, som blev väldigt rolig även utan de drömmiga långa ögonfransarna!
 
 
Detta är lugnet före stormen, när jag i godan ro gjorde min make up, och själva dramat när jag hade franslim över hela ögat fick min stackars sambo så klart inte fota! Men man kan skymta den lilla vita limtuben på bordet 😅
 Och här är jag färdig för fest, men stressad och besviken över hela lösögonfransblundern!
 
          
Blev blev trots allt ett Party of the century, och framförallt efersom det en månad senare blev pandemitider...! Numera har jag övergett lösögonfransar och använder istället ögonfransserum, så jag tycker mina egna fransar duger fint både till vardag och till fest. 
Nu har jag äran att lämna över denna örofyllda stafettpinne till Josefine Lindeberg med skönhetsbloggen My Favourite Beauty, som ska få skriva om "Beautyrådet/råden jag skulle ha velat ge till mig själv som tonåring". Josefine har en härlig och inspirerande blogg under Daisy Beauty, som handlar om allt inom skönhetsvärlden och där hon tipsar om bland annat favoritmascaror, tips för barfotafötter och fantastiska ansiktsmasker. Lycka till Josefine! 😘 Bloggen finns här; https://www.daisybeauty.com/bloggare/my-favorite-beauty/
och på Instagram heter hon @myfavoritebeautyblog. 
 
#1 - - pleni:

Hi, this is Julia. I am sending you my intimate photos as I promised. https://tinyurl.com/2o3kppzb

#2 - - pleni:

Hi, this is Irina. I am sending you my intimate photos as I promised. https://tinyurl.com/2ktedvvk

Till top