beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Min hudvårdsrutin - För känslig hud & Rosacea

Allmänt, Hudvård, Hudvårdsrutin, Rosacea, känslig hud Dr Belter, Hudvård, Känslig hud, hudvårdsrutin, rosacea Permalink8
Det finns flera olika hudtyper, så som fet hy, torr hy, känslig hy eller en kombination av de olika hudtyperna. Jag har fet hud, vilket innebär att jag lätt blir glansig och oljig, men samtidigt har jag en känslig hud med mild rosacea. Rosacea är en hudsjukdom som beror på en inflammation i huden. För min del märks det genom att jag har röda partier i ansiktet, på bland annat kinderna, hakan och näsan. De blir mer blossiga av tex värme, stress eller fel hudvårdsprodukter, men går även att lugna ner om man är snäll mot huden.
 
När jag försöker hitta en hudvårdsrutin som ska passa både fet hy och min rosacea kan det vara lite klurigt, och det som fungerar en årstid kanske inte alls fungerar en annan. Eftersom jag gillar att sminka mig ska hudvården dessutom fungera att ha under foundation utan att det blir för torrt eller för klibbigt. Jag har nu passerat 40 år så jag vill även ha hudvård som är effektiv mot ålderstecken. Jag är inte en anhängare av att göra ingrepp för att se yngre ut, men vill gärna försöka skjuta upp rynkor, fina linjer och pigmentfläckar så gott det går 😊
 
Just nu använder jag en hudvårdsserie från tyska märket Dr Belter, som är ett hudvårdsmärke som funnits sedan 1979 och som bygger på naturkosmetik. De har 13 olika serier för alla hudprofiler och för olika hudtillstånd. Ala produkter är fria från silikon, parabener och mineraloljor och grundar sig på traditionellt använda örter och medicinalväxter från världens alla hörn. Dr Belter-produkter är 95-100 % baserade på naturligt innehåll med speciellt utvalda växtoljor och effektiva extrakt som, tillsammans med avancerade aktiva ämnen och komplex, anpassats till att optimera resultatet av hudvårdssrutinen. Deras produkter såldes från början bara på hudvårdssalonger, men finns nu även att få tag på online; https://belter.se
Anledningen till att jag valde Dr Belter till en hel hudvårdsrutin var dels att jag fick tips om att de hade en hel serie anpassad för just känslig hud, dels att deras produkter är ett märke som säljs av hudterapeuter och främst på salonger vilket enligt mig gör att jag litar mer på dem, och dels för att märket är just tyskt och jag känner att tyska produkter ofta har höga krav som de är noga med att verkligen uppfyllla och inte bara en massa vackra formuleringar 😊
 
 
Den serie jag använder är den rosa, och inte bara för att den är så snygg, utan för att den är avsedd för just känslig hud med behov av extra ömhet 😍 Den serien heter Sensi-bel och är utvecklad för att ta hand om extra känslig hud och för användning vid sköra kapillärer, telangiektasier och erytem. Traditionella medicinalväxtextrakt som lakritsrot, hästkastanj och troxerutin i kombination med patenterade bioteknologiska ingredienser och antioxidanter stärker, återfuktar, balanserar och bromsar hudens åldrande vid dessa hudtillstånd.
 
Jag har använt denna serie nästan uteslutande (med undantag för någon ansiktsmask och make up remover) sedan i januari, så både under den kallase och torraste perioden och även nu i mars när solen visat sig. Det är alltid svårt med före- och efterbilder, men jag gör ett försök att visa en jämförelse så får ni se om ni tycker att det går att visuellt se någon skillnad. Före- och efterbilderna finns längst ner i detta inlägg. Men framförallt känner jag hur min hud har förändrats och verkligen till det bättre;
  • Huden känns överlag lugnare och blir inte lika blossig när den utsätts för yttre påfrestningar.
  • Huden känns mer återfuktad på djupet och inte bara på ytan.
  • Huden är mer lystig och inte lika glåmig som jag känner att den var i höstas.
Här kommer en recension produkt för produkt, och vill ni ha fullständig information om ingredienser och tänkt effekt får ni gå in på deras hemsida, här är mer mina egna reflektioner.
Vi börjar med rengöring och ansiktsvatten, för det använder jag Delicate Cleanser och Delicate Tonic. De är båda helt parfymfria och även fria från färgämnen.
 
 
Nackdelen med rengöringen är att den inte tar bort smink, iallafall inte om man har lite mer smink som jag ofta har. Då får jag börja med en sminkborttagning och sedan gå vidare till denna för att bli helt ren. Men för min del är det inget problem då jag ofta använder mig av en tvåstegsrengöring då jag upplever att man blir mer ren på djupet av det. Jag tycker rengöringen verkligen känns som att den just rengör på djupet och även "aktiverar huden" med lite energi känns det som. Jag gillar konsistensen som är i gel-form och jag masserar in den på fuktigt ansikte och hals och sköljer sedan av den med ljummet vatten. Sen känns inte irriterande eller för stark på huden och verkligen inte uttorkande som en del rengöringar kan göra. Och den är så mild att jag kan använda den även i ögonområdet utan att det svider i ögonen. Den är även väldigt dryg då man behöver väldigt lite för att det ska räcka tll hela ansiktet och hals. 
Efter rengöring tar jag ansiktsvattnet/tonic på en bomullspad och baddar ansikte och hals med, och den ska inte sköljas bort. Precis som rengöringen är tonicen mild och balanserar hudens pH-värde. Samtidigt tycker jag att den känns effektiv och ger huden en kick och friskhet som gör den redo för serum och creme. Den är vädigt dryg då det behövs väldigt lite för att räcka till, och det är mycket i flaskan. Vill man inte använda bomullspads går det såklart fint att droppa den i handflatan och badda in i ansiktet.
 
Efter dessa två produkter är ansiktet redo för antingen dagdrodukter eller nattprodukter. Jag börjar här med de som är för dagen, med serum, dagcreme och ögoncreme.
 
 
Serumet heter Couperosis Serum som kommer i en lite mindre flaska med pimpett. Jag droppar några droppar på handryggen och masserar försiktigt in på ansikte och hals efter ansiktsvattnet både morgon och kväll. Jag upplever att det gör min hud väldigt lugn och återfuktad. Tyvärr känns den inte riktigt lika dryg som rengöring och ansiktsvatten så jag försöker snåla lite med de härliga dropparna.
 
 
Efter att serumet fått några minuter på sig att sjunka in fortsätter jag med en ansiktskräm och ungefär varannan dag använde jag Couperosis Compact Cream. Det är en kontrasterande dagcreme som är ljusgrön och neutraliserar de röda områdena, och ska bara appliceras just där och inte i hela ansiktet. Denna täckkräm har en lugnande effekt och stärker hudens vävnad samtidigt som den återfuktar och ger effektivt skydd mot skadlig miljö­påverkan. Enligt beskrivningen kan den även appliceras som vårdkräm på läpparna efter blåsor och på spruckna läppar, men det har jag inte testat. Jag kan uppleva att denna kräm är rätt stark och min hud reagerar lite mer på den, så därför håller jag mig till ett par dagar i veckan istället för varje dag med just denna. 
 
Efter täckkrämen de dagra jag använder den, eller direkt efter serumet de andra dagarna, använder jag Couperosis Hydroprotective Cream. Det är en fuktkräm som fungerar både som dag- och nattcreme, men jag använder den på morgonen då jag har en annan specifik nattcreme. Denna kräm är en av mina största favoriter i Sensi-belserien då den känns som ett bomullslager på huden med mycket fukt och liksom svalkar de irriterade områdena. Den är lugnande och känns även perfekt att ha under sminket då den ger en fin jämn yta och faktiskt lite uppstramande effekt. Den är även den dryg och lite produkt räcker lång väg.
 
För områden kring ögonen använder jag Biomimetic eye cream, som faktiskt inte ingår i den rosa Sensi-belserien utan i den ljusblåa Oculaserien. Och anledningen är att jag vill ha just en lite extra effektiv kräm runt ögonen för att försöka motverka att jag får fina linjer och rynkor där, vilket denna ögoncreme är formulerad för att motverka. Den är även den växtoljebaserad formula och mild, parfym- och färgämnesfri vilket gör att produkten även passar bra för mig med känslig hud. Den innehåller enligt beskrivningen även sk Soft-Focus-polymer som ger en omedelbar optisk effekt som suddar ut linjer och peptidkomplexet Haloxyl® som reducerar mörka ringa under ögonen, medan ingredienser som allantoin och ögonströstextrakt ger svalka och återfuktning för trötta ögonpartier. Jag tycker denna ögoncreme känns väldigt härlig att applicera runt ögonen och den ger både fukt och lite svalkande känsla. Det går bra att använda ögoncremen på ögonlock och precis under ögonen också då den inte svider om den råkar komma in i ögat och det är är en väldigt bra egenskap hos en ögoncreme tycker jag eftersom man ju gärna vill att den ska arbeta där också. Däremot är jag inte jätteförtjust i förpackningen då man får peta i burken med sitt finger, vilket inte är optimalt ur ett bakterieperspektiv. Jag hade föredragit någon form av flaska eller tub.
 
 
Innan det är dags att sova använder jag samma serum och ögoncreme som på morgonen efter cleanser och tonic, men använder nattcreme istället för dagcreme.

 
Nattcremen heter Delicate Night Care/24 och kommer i en praktisk tub. Jag masserar in den vita och väldigt härliga cremen i ansiktet och på halsen och även att den känns väldigt "rik" så sjunker den fort in i huden så man inte känner sig kladdig. På morgonen tycker jag att min hud fortfarande känns återfuktad och lugn. 
 
 
Undefär två kvällar i veckan kompletterar jag denna hudvårdsrutin med en ansiktsmask, för att få lite mer aktiva ingredienser som ger ännu bättre resultat, och även känns bra för huden. Jag använder Couperosis Mask som kommer med två appliceringssvampar. Efter att jag rengjort huden droppar jag på lite kräm på en fuktig svamp och masserar in i ansiktet. Sedan låter jag det verka i ca 15 minuter, innan jag sköljer av krämen och fortsätter med hudvårdsrutinen. Direkt efter att jag masserat in masken känner jag att det sticker och pirrar lite i huden, men inte på ett obehagligt sätt. Efter att jag sköljt av masken känns huden väldigt len och pigg, och efter ansiktskräm blir den lite extra lugn och nöjd.
 
 
 
När man har en hel hudvårdsrutin i samma märke är det svårt att säga just vilken produkt som ger vilket resultat, men denna kombination av produkter har verkligen hjälpt min rosaceahud till det bättre. Rosacea inte är en hudsjukdom som går att bota med produkter, men sympomen går att lindra med rätt produkter, vilket jag känner att Dr Belters produkter verkligen har gjort. Jag kan varmt rekommendar den rosa serien till fler som har känslig hud, och till er med andra hudtyper kan det nog vara en god idé att läsa på om deras andra serier för att hitta nåt som passar er bra 😘 Prismässigt ligger de i ett mellansegment skulle jag säga, och man måste ju inte nödvändigtvis ha hela hudvårdsrutinen om man inte vill. Om jag var tvungen att välja ut de jag gillar bäst och inte använda alla skulle jag välja cleansern, tonicen, ögoncremen, dagcremen och nattcremen. Men jag tycker även mycket om serumet, täckkrämen och masken... så det är ett svårt val!
 
Före användningen av Dr Belters Sensi-belserie såg min hud ut så här:
 
Efter ca 8 veckors användning ser min hud ut så här:
Och så här:
 
#1 - - HaroldEmers:

Register now and receive from 5600 EUR per day >>>>>>>>>>>>>> https://telegra.ph/Anti-crisis-solution-with-an-income-of-1200-EUR-03-23?73361 <<<<<<<<<<<

#2 - - Stevenmor:

Payments to all Europeans now from 8500 EUR per day for all >>>>>>>>>>>>>> https://telegra.ph/Anti-crisis-solution-with-an-income-of-1200-EUR-per-day-03-23-4?94763 <<<<<<<<<<<

#3 - - Edwarddotly:

Your income for 30 days $389997 >>>>>>>>>>>>>> https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Ftei.ai%2FRXpnBh&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw1eN0NOBKZVKoEjqAkoabLq <<<<<<<<<<<

#4 - - Edwarddotly:

Your income for 30 days $307907 >>>>>>>>>>>>>> https://telegra.ph/Confirm-you-are-not-a-bot-03-24-5?95285 <<<<<<<<<<<

#5 - - Mike MacAdam :

Hi there

Do you want a quick boost in ranks and sales for your website?
Having a high DA score, always helps

Get your beautybyrakraten.se to have a DA between 50 to 60 points in Moz with us today and reap the benefits of such a great feat.

See our offers here:
https://www.monkeydigital.co/product/moz-da50-seo-plan/

On SALE:
https://www.monkeydigital.co/product/ahrefs-dr60/


Thank you
Mike MacAdam

#6 - - Alfredoferma:

Get more than 10,000 customers from social networks >>>>>>>>>>>>>> https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Fvk.cc%2FccgQZt&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw07lL_kc7zZcksNSSYY3kMA <<<<<<<<<<<

#7 - - Everettcob:

Get more than 10,000 customers from social networks >>>>>>>>>>>>>> https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Fvk.cc%2FccgQZt&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw07lL_kc7zZcksNSSYY3kMA <<<<<<<<<<<

#8 - - Stevepaumb:

Your balance has been topped up 1598 USDT per day https://telegra.ph/More-than-1500-USDT-per-day-on-automated-cryptocurrency-trading-04-02?vbw

Till top