beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Tips på produkter som dämpar rödhet på kinder och haka, bla Rosacea

Allmänt, Hudvård, Make up, Rosacea, känslig hud Annabelle Minerals, Blemish Balm, Concealer, Dr Jart, Dr Schrammek, Jane Iredale, Maria Åkerberg, NuSkin, Rosacea,, Röd hud, foundation Permalink3
Som jag tidigare har berättat så lider jag av hudsjukdomen rosacea. Rosacea är en hudsjukdom som framför allt orsakar rodnad och utslag i ansiktet och som beror på en inflammation i huden. Det är inte känt varför en del personer får rosacea, men delvis är sjukdomen ärftlig. Rosacea smittar inte och de flesta som får rosacea är över trettio år. Rosacea kan förekomma i olika grader och jag är tacksam över att jag har en väldigt mild variant, men smtidigt vill jag oftast försöka dämpa och maskera de röda partierna då jag faktiskt inte tycker att det är så fint.
 
 
Här kommer därför lite tips på produkter jag brukar använda för att försöka trolla bort de röda partierna, men det är bara kostmetiskt och dämpande och inget som påverkar själva hudinflammationen.
 
Mitt första tips är tre olika concealers som jag använder för att täcka över och maskera det röda. Samma produkter använder jag också när jag har en röd finne som jag vill försöka dölja.
 
  • Jag börjar med detta Blemish Balm, från Dr. med . Christine Schrammek. Det är den första BB-cremen och har funnits sedan 1967. Det är en vårdande foundation med multifunktion som appliceras ovanpå dagcremen. Den har en lugnande och antiinflammatorisk effekt som dämpar rodnad och finns i fyra nyanser. Jag har nyansen honey som är en mellannyans och som smälter in fint på huden. Jag använder dock denna creme bara specifikt på de röda områdena som en "spot-treatment" och inte i hela ansiktet, och sedan applicerar jag en annan foundation över den. 
 
  • Nästa produkt är en mer traditionell concealer, i cremeform. Nu Colour Skin Beneficial Concealer från Nu Skin. Egentligen ska den användas för att motverka mörka ringar, fina linjer och rynkor runt ögonen, men jag tycker den går jättebra att använda även för att maskera de röda partierna. Den är återfuktande och har dessutom vårdande egenskaper då den innehåller ett flertal ingredienser som är bra för huden som aloe vera och A-, C-, och E-vitamin. Jag duttar på den med fingret och applicerar sedan foundation ovanpå den.
 
  • När jag ska använda mineralpuderfoundation istället för en flytande foundation, CC-creme eller färgad dagcreme föredrar jag att istället använda en concealer i samma form, nämligen mineralpuderconcealer. Detta är en mineralconcealer från Annabelle Minerals. Det är en högtäckande concealer som jämnar ut hudtonen och täcker utan någon mask-effekt. Mineralconcelearn appliceras punktvis med hjälp av en concealerborste, mellan den första och andra foundationlagret.
  • För att dämpa rodnaden på lite störra områden använder jag Cicapair Tiger Grass Color Correcting Treatment från Dr Jart. Det är en creme som är ljusgrön och som smälter ihop det röda på huden till en beige nyans. Denna allt-i-ett-behandling innehåller en färgskiftande kapsel för att täcka blemmor och neutralisera rodnad samtidigt som den återställer trött hud för att ge ett livfullt utseende. Formulan innehåller tigergräs (centella asiatica) som hjälper till att läka känslig hud, irritation och obehag. Jag tycker den känns skön och svalkande mot den ibland blossande rosaceahuden och fungerar även som en primer under en foundation. 
  • När jag ska använda en flytande foundation tycker jag att Foundation Cold från MAria Åkerberg är jättebra. Den har en kall, beige-rosa nyans som dämpar röda toner och passar en ljus hudton som min. Det är en växtbaserad underlagscreme som ger en jämnare hudton samtidigt som den skyddar och mjukgör huden. Pigmenten ger dessutom ett naturligt solfilter. Den kan upplevas som lite torr, så då kan man blanda i en flytande primer eller lite dagcreme i den. 
  • När jag istället vill använda en puderfoundation faller valet ofta på denna mineralpuderfoundation Pure Pressed Base från Jane Iredal. Det är en pressad mineralfoundation som ger ett makeupresultat som håller i många timmar. De mikroniserade mineralerna minimerar porer och fina linjer samtidigt som hudtonen jämnas ut. Jag brukar applicera den med en kabukiborste och den täcker de röda partierna jättefint samtidigt som huden inte blir irriterad.
 
  • En annan favorit för att lugna huden när den känns blossig är även den från Jane Iredale, nämligen deras Hydration Spray Calming Lavendel. Den innehåller kamomillblomsextrakt, som lugnar huden och hjälper till att lindra irritation, lavendelextrakt, som hjälper till att lugna och dämpa rodnad, och Myrothamnus Flabellifolia, som är ett extrakt från bladen som binder fukt och hjälper till att lindra torrhet. Jag använder denna både över make up och även direkt på huden och upplever att huden känns återfuktad och lugnare efter några sprut. Dessutom är doften av lavelder magisk!
 Ja det var mina bästa tips just nu på produkter jag använder för att dämpa och dölja de röda partierna, hoppas ni som har liknande problem kan få nytta av dem.
 
 
#1 - - Lotta:

Åh var köper du BB krämen från Dr Shrammek? Jag gick på behandlingar hos Vaclav Knapek i Malmö för många år sedan, dom hade nån sån creme som hette Aknefug. Undrar om denna är en utveckling av den? Kände mig helt lost när jag inte kunde få tag i den längre.

#2 - - Lotta:

Åh var köper du BB krämen från Dr Shrammek? Jag gick på behandlingar hos Vaclav Knapek i Malmö för många år sedan, dom hade nån sån creme som hette Aknefug. Undrar om denna är en utveckling av den? Kände mig helt lost när jag inte kunde få tag i den längre.

Svar: Ja den är grym, men då den ju kostar en del använder jag den bara på de värsta områdena. Den finns bla här;
https://bydenni.se/products/drschrammek/blemish-balm-classic
BeautyByråkraten

#3 - - Lotta:

Tack! Ja den kostade ju en slant..😬 Men bra veta var jag kan få tag på den!

Till top