beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Make up & Hudvård med hållbara refiller

Allmänt, Hudvård, Make up, Mineralmakeup Annabelle Minerals, Dermalogica, Maria Åkerberg Permalink0
Skönhetsbranschen går i snabba steg mot att bli mer och mer hållbara. Ett exempel på det är att allt fler företag erbjuder både smink och hudvårdsprodukter i refiller. Jag har en del sådana smarta produkter, tex i form av foundation, rouge, bronzer, ögonskugga och till och med exfoliering. Idag när jag skriver detta är det World Refill Day så då vill jag passa på att lyfta detta viktiga ämne genom att nedan visa några av mina refillfavoriter.
 
 
  • Jane Iredale - Det är ett företag som erbjuder hudvårdande makeup och de har haft refillsystem ett antal år och det finns för både compact foundation, puderfoundation, bronzer, rouge och highlighter. Jag har både deras compact foundation Amazing base och deras mineralpuderfoundation och har hittills inte hunnit göra slut på dem, men när det sker kommer jag absolut bara köpa refillerna.
 
  • Zao Organic Makeup - Naturlig, ekologisk och vegansk makeup med smarta refillsystem för flera av deras produkter. Anledningen är att de vill producera mindre avfall, använda mindre plast och förbruka mindre energi. Förpackningarna har dessutom en direkt inverkan på produktens pris så genom att erbjuda refiller till produkterna vill de ge alla möjligheten att använda kvalitetsmakeup till ett överkomligt pris.
 
För att lossa produkten när den är slut sticker man in en nål eller liknande i det lilla hålet på baksidan, så lossnar den och man kan enkelt klicka i den nya produkten. Så gör man bla på deras fantastiskt fina och pigmentrika bornzer, som jag hoppas aldrig ska ta slut!
 
Ögonskuggorna säljs i rektangulära refiller och kommer i små kartongkuvert där man klickar ur pannan och sätter i den i ögonskuggsetuiet.
 
  • Annabelle Minerals - de är producenter av naturlig mineralkosmetika och sminktillbehör för varje typ av hud. De arbetar aktivt för att bli plastfria och jag fick mina produkter i kartong och pappförpackningar. De har refiller i papp bla för deras mineralpuderfoundation och mineralrouge. De har även metalldosor som man kan fylla på puderprodukterna i. Deras rouge är väldigt härlig och retar inte min känsliga rosaceahud.
     
  • Maria Åkerberg - Ett svenskt företag som producerar hudvårdsprodukter som varken skadar vår kropp eller planeten vi bor på. De tror på naturliga mineraler och rena, ekologiska ingredienser från växtriket som ger huden all näring den behöver för att hålla sig frisk och vacker.
 
Detta är deras ögonskuggskvartett Endless summer och den är smått magisk med sitt vacka skimmer. Även denna dosa går att lossa genom att sticka in nåt vasst i hålet och sedan lyfta ur den tomma pannan för att sedan sätta in en ny.
 
  • Lancome - Är ett franskt skönhetsföretag, och de erbjuder refill både för parfym och för deras cushion foundation. När foundationen är slut, knäpper man loss hela insatsen och sätter i en ny.
     
  • Dermalogica - De är ett hudvårdsföretag och 90% av deras förpackningar är återvinningsbara eller biologiskt nedbrytbara. Min favoritprodukt är deras Daily Microfoliant som är en skonsam enzympeeling och just denna går att köpa i en refillpåse som man häller i när plastburken är slut.
 
Jag hoppas skönhetsbranschen fortsätter i samma takt så skönhetsnördar som jag kan fortsätta använda härliga make up och hudvårdsprodukter med ett gott samvete 😘
Till top