beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Coronakarantän och själv-pepp när bloggen fyller två år!

Allmänt, Hudvård, Jobb & Byråkrati, Personligt Corona, hudvårdsrutin, jobba hemifrån Permalink0
I helgen blev båda barnen krassliga så igår tog vi PCR-hemtest på dem och väntar nu på provsvar om det är Covid eller "bara" en vanlig influensa. Oavsett vilket är det hemkarantän som gäller för oss alla fyra och det egentligen väldigt bra då både jag och min sambo redan arbetar hemifrån. Barnen går det ingen nöd på heller då de är hyfsat pigga och får sitta vid sina särmar i stort sett hur mycket de själva orkar och vill, får äta glass till mellis och mysa i soffan insvepta i varma filtar 💕
 
 
Jag som inte alls känner mig sjuk blir dock lite rastlös och försöker därför passa på att ägna mig åt lite själv-pepp för att få lite positivitet och hålla mig sysselsatt när jobbdagen är slut. Igår kväll var det ett inspirerande seminarium om framgångsrika kvinnor och om att man ska våga drömma stort. Bla var härliga Emilia de Poret med, som jag ofta lyssnar på i poddformat då hon tillsammans med Ebba Kleberg von Sydow har podden Säker stil. Jag känner att jag är nöjd med att jag faktiskt har vågat göra det som jag drömde om länge innan jag tog steget, att erkänna både för mig själv och för andra att mitt stora intresse faktiskt är något så ytligt som skönhet, i form av smink, hudvård och wellness. Jag har nu haft denna blogg, mitt Instagramkonto Beautybyråkraten och min lite mer nystartade youtubekanal i två år och det är så roligt! Man kommer i kontakt med personer och en branch jag aldig tidigare har haft inblick i och lär sig hela tiden nya saker. Och till skillnad mot vad jag var orolig över, att jag som outbildad inom hudvård eller make up skulle ifrågasättas, har jag istället bemötts av vänlighet och en vilja av att hjälpa till.
 
 
 
 
Idag på lunchen deltog jag i ett seminarium där Jabushe berättade om deras nylansering av märket och några hudvårdsnyheter som lät väldigt spännande 😊 Det är en stor fördel som Corona ändå har fört med sig - att saker har kommit närmare. Både jobbmässigt och privat kan jag nu delta i saker som tidigare var förlagt till storstäderna.
 
 
 
En sak jag har gjort här hemma för att få det lite extra härligt är att jag har inrättat en liten sminkhörna i vårt nyrenoverade badrum. Det är inte så märkvärdigt, men ändå fint att få ha ett eget litet ställe där man i lugn och ro (ja för vi har som tur är två badrum!) kan sitta och sminka sig och även spela in små videos. Barstolen hittade jag på Mio efter att ha letat länge efter en stol i precis rätt höjd och som ändå skulle få plats. Spegeln är från Cocopanda och är märke Shela. Ibland tycker jag dock belysningen inte riktigt räcker till så då kompltterar jag med lite extra ljus. Jag har även en laddplatta för min mobil så jag kan lyssna på podd medan jag sminkar mig utan att det ska ta all batteri från telefonen. Man skulle även kunna komplettera sminkhörnan med ett minikylskåp för den hudvård som helst ska stå kylt och även några flaskor bubbel, men det är ju bra att ha några drömmar kvar 😅
 
 
 
 
Andra saker jag har sysselsatt mig med i denna karantän är semmelbakning och premiärtestning för ett nytt hudvårdsmärke i form av Dr Belter. Det är nytt för mig vill säga, men har funnits sedan 1979 med rötter i tysk naturkosmetik. Jag ska nu testa deras hudvårdsserie för känslig hud i en månad för att se vad jag tycker om den. Återkommer med en utförlig recension om någon är nyfiken.
 
 
 
Ja ni får ha det så bra och försök undvika att hamna i karantän, för det är trots allt inte så kul efter några dagar...
 
 
Till top