beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Riktigt bra mascaror som inte lägger sig under ögat!

Allmänt, Make up, favoriter Mascara, favoriter, favoritmascara, löspuder Permalink0
Jag har länge varit på jakt efter den ultimata mascaran, ni vet den som direkt ger fina långa och fylliga fransar och som sedan sitter kvar fint hela dagen och hela kvällen utan att man blir svart under ögat. Under senaste tiden har jag faktiskt lyckats hitta flera stycken riktigt bra mascaror som samtliga uppfyller dessa kriterier! Jag växlar nu mellan dessa, lite beroende på vad jag ska hitta på under dagen 😍
 
 
 
Från vänster;
  • Inika Bold Lash, från Inika Organic Cosmetics. Den kostar ca 279 kr och finns bla hos Lyko. Det är väldigt krämig konsistens med en stor borste som gör att fransarna direkt får mycket volym. Den sitter kvar jättebra och känns nästan vårdande för fransarna.
  • Lash Perfector Mascara från Dr Belter. Den kostar ca 250 kr hos belter.se. Den har en lite mindre borste som är lätt böjd så det är lätt att komma åt även de små innersta fransarna. Den ger också bra volym och längd till fransarna samtidigt som de blir vackert separerade. Sitter kvar jättebra hela dagen och känns även den vårdande för fransarna.
  • Lash Sensational Sky High Mascara från Maybelline New York. Den kostar ca 140 kr hos Lyko och är således en riktigt bra budgetmascara. Trots detta upplever jag att den direkt ger bra volym och lätt att använda med en mellanstor borste, men ändå sitter kvar bra på fransarna. Kanske inte exakt lika länge som de andra av mina favoriter så denna har jag om jag tex bara ska iväg någonstans över dagen men inte hela kvällen. 
  • Diorshow Iconic Overcurl från Dior. Den kostar ca 395 kr hos bla Kicks och är därmed den dyraste av mina favoritmascaror. Men den ger riktigt fina och fylliga fransar med sin böjda borste och den sitter kvar hur länge som helst. Så för en partynatt väljer jag alltid denna 🙌
  • Sumptuous Extreme Mascara från Estee Lauder. Den kostar ca 355 kr hos bla Kicks. Den har en riktigt stor borste men är ändå relativt lätt att använda och man behöver bara applicera ett lager för att få fylliga fransar. Den sitter även den kvar hela dagen och hela kvällen.
Ett annat litet tips jag gärna vill dela med mig av är att se till att det är torrt under och över ögonfransarna. Genom att försiktigt svepa ett tunnt lager av ett transparent löspuder på ögonloben och ögonlocket, som alltså är området under ögonbrynen och även precis under ögonen ser man till att fransarna inte kletar av sig mot hudens naturliga fukt/fett och gör så man ser svart ut under eller över ögonen. Vill man ha en uppljusande concealer under ögonen sveper man löspudret över concealern både för att den ska sitta kvar och för att mascaran inte ska sätta sig ovanpå concealern. Jag brukar även dutta det löspuder som finns kavr på borsten på fransarna innan jag applicerar mascara så de är helt torra och inte kletga av ögoncreme eller liknande och så de även blir lite extra tjocka.
Ett favoritlöspuder som fungerar perfekt både till under ögonen och till hela ansiktet är Hyaluronic Hydra-Powder från By Terry. Det kostar ca 350 kr och finns bla hos Lyko. Jag använder den lilla fluffiga borsten från Real Techniques. 
 
Japp, med en bra mascara och att se till så det inte är kladdigt under eller över ögat slipper man se ut så här efter några timmar...!
 
 
Till top