beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Sommarens bästa solskyddsprodukter

Allmänt, Hudvård, solskydd Dr Belter, Garnier, Heliocare, Lernberger, Oriflame, Sol de Ibiza, Universkin, solskydd Permalink3
Den här semestern har vi bilat till Danmark, Italien, Tyskland, Schweiz, Österrike och Frankrike och de samtliga dagar var det strålande solsken och värme. Som tur är hade jag packat väskan full av olika solskydd för att testa vilka jag tycker är bäst för olika situationer och familjemedlemmar. Nu är vi åter på hemmaplan och här kommer en beskrivning av sommarens bästa solskyddsprodukter, enligt mig.
 
 
 
 
 
 
Jag börjar med en klassisk solkräm som man smörjer in kroppen med när man till exempel ska bada, gå på stan i kjol och linne eller liknande. Här har jag tre favoriter;
 
- Alga Maris Sun Protection Spray spf 30, från Laboratoires de Biarritz. Den är i sprayform, vilket ju går fort och smidigt att applicera och även om den ser vit ut från början blir den snabbt osynlig på huden när man masserat in den. Den sitter kvar både om man badar eller svettas mycket, vilket var bra i vårt fall då det blev både mycket bad och värme med grader på dryga 38. Den är även ekologisk och har en mild doft av kokos, vilket jag verkligen gillar. Tuben är i tålig mjuk plast och är i lagom storlek för ryggsäcken eller strandväskan. 
 
 
- Invisible Spray, från Heliocare 360. Även detta solskydd är i sprayform och denna är helt genomskinlig vilket framförallt barnen jublade över. Den går snabbt in i huden och känns inte kladdig. Detta solskydd har spf 50, vilket är jättebra tycker jag som är väldigt blek och lätt bränner mig. Även detta spray är vattenfast och man behöver bara applicera den 15 minuter före solexponering. Den stora flaskan är dock lite i största laget för att bära runt på så denna använde vi mest för att smörja in oss innan vi lämnade hotellet. 
 
 
- Face & Body Plastic Fredd spf 30, från Sol de Ibiza. Detta är den snyggaste solskyddsprodukten av dem alla, som en bodybutter i en plåtburk som när den är slut ska få utgöra förvaring åt mina örhängen tänkte jag. Detta solskydd är gjort på bara naturliga ingredienser och går att använda både i ansiktet och på kroppen. Jag gillar att den även fungerar återfuktande åt huden och att man kan använda sitt vanliga smink ovanpå den. Den lämnar ingen vit hinna, är vattenfast och är inte skadlig för haven.
 
 
Nästa kategori solskydd är de som är speciellt anpassade för ansiktet;
 
- Water Gel spf 50, från Heliocare 360. Det är en väldigt lätt vit solkräm som när man applicerar den känns som en dagcreme och blir osynlig mot huden. Den hjälper även till att återfukta huden och doftra väldigt gott tycker jag. Den är vattenfast och det kanske bästa är att om man svettas nycket och råkar få in lite i ögonne så svider det inte. Jag gillar även att den har spf 50 och är i en väldigt praktisk förpackning som ryms i en resenecessär och har ett överkomligt pris.
 
 
- Sun Defence Face Cream, Från Lernberger Stafsing. Detta solskydd  har spf 50 och fungerar som både fuktcreme och solskydd för ansiktet. Den har dessutom hudvårdande egenskaper som motverkar rynkor och pigmentfläckar. De dagar jag inte sminkat mig har jag använt denna som bas och den ger ansiktet att fint glow och är utjämnande utan att man ser alldeles för kladdig eller vit ut som en del solskydd kan ge.
 
 
 
- Sun Protection Face Elixir spf 30, från Dr Belter. Denna väldigt lätta solkrämen är extra skyddande och vårdande för känslig hy, så den passar perfekt för min rosaceahud. Konsistensen är mjölkig men blir inte vit på huden utan smälter in fint och ger återfuktning. Den är doftfri och väldigt dryg då det bara behövs väldigt lite.
 
 
Den sista kategorin solskyddsprodukter är övriga och som kanske mest har använts av mig och inte av resten av familjen;
 
- Nexultra UV spf 50, från Universkin. Detta är ett mineralsolskydd och är ett puder som man med hjälp av den inbyggda borsten lätt kan bortsa på ansiktet under dagens gång. Då får man både extra solskydd och kan matta ner ansiktet utan att förstöra sitt smink. Den passar alla hudtyper och täpper inte till porerna och är liten och jättesmidig att ha med sig i handväskan.
 
 
- Solskydd Stick spf 15, från Sol de Ibiza. Detta är ett läppserat som skyddar läpparna mot UVA och UVB, samtidigt som det håller läpparna återfuktade. Denna lilla godingen får plats i jackfickan och vid krissituationer kan man använda den på barnens kinder och nackar om man inte fått med sig något annat solskydd (ja det hände mig) 😊 Ett extra plus för att förpackningen är i återvunnen kartong.
 
 
- Plus Oral Capsules, från Heliocare 360. Detta är en helt ny produktkategori för mig, men som jag efter denna sommarens erfarenheter definitivt kommer fortsätta använda. Det är alltså kosttillskott som ger ett skydd mot UVA och UVB. De hjälper huden att bygga upp en tolerans mot solen och kan även reducera soleksem. Dessa tabletter är dock bara ett extra komplement till solkräm så det räcker inte att bara äta dem för att skydda sig mot solens strålar. Man tar en tablett om dagen ca 30 minuter innan solexponering och kan användas under längre perioder när man ska vistas mycket i solsken. Jag brukar ofta bränna mig när jag är utomlands framförallt då man inte i samma utsträckning vill hålla sig i skuggan som jag ofta gör hemma, och dels för att det är mycket varmare så man vill gå i så lite kläder som möjligt. Och om det beror på dessa tabletter eller inte är ju svårt att säga, men jag brände mig inte en enda gång under resan och då vistades vi ändå i en hel del sol.
 
 
- Sensitive Advanced Face UV Invisible Mist, från Garnier. Detta är en ansiktsmist som har spf 50 och som man kan spraya över sitt smink om man behöver fylla på under dagen. Den blir dock lite kladdig så jag har den mest bara i nödfall om jag verkligen måste bättra på mitt solskydd eller om jag behöver skydda tex barnens armar eller liknande om man går på stan eller sitter på en uteservering och inte vill bli kladdig om händerna.
 
 
 - Sun 360 After Sun Jelly Body + Face, från Oriflame. Detta är en jätteskön och svalkande produkt för den händelsen att man ändå råkat få lite för mycket sol på sin hud. Man applicerar cremen på de röda partierna och det dämpar och lugnar huden direkt. Som tur är behövde jag bara använda denna after sun en gång under semestern, men känns väldigt bra att ha med sig utifall att.
 
 Ja det var en liten guidning genom mina favoritsolskydd denna sommar, som jag hoppas kan vara till nytta för er under förhoppningsvis fler soliga dagar framöver 💛
#1 - - RobertKip:

Need an investor? Apply now and get funded.
Follow the link https://signup.loansdirect.capital/ to apply. Our auto-matching system connects vetted investors with start-ups. Email us on info@loansdirect.capital, or call 1 888 212 4238 to discuss your venture capital funding, or visit our website https://www.loansdirect.capital/.

#2 - - Willieempib:

We are a Team of IT Experts specialized in the production of authentic Documents and Counterfeit bank notes. We work with government officials, professors and professional hackers from China, US, Russia, Taiwan etc. All these documents are registered into the supposed database. Documents such as Passport, Visa's, Driving License, Covid19 Vaccine Card, University Certificates etc. We also have Canadian dollars, US dollars, pounds and euros. We also have our money in categories, Grade A quality that works at ATMs and bypasses the fake money detector and we also have the normal stage money that was used in jokes, commercials, music and movie videos. Contact details below.
WhatsApp..... +44 7459 530545
Email Address.... jameskinds65@gmail.com
Telegram ID..... "@Jameskind65"

#3 - - Mike Nyman :

Howdy

If you have a local business and want to rank it on google maps in a specific area then this service is for you.

Google Map Stacking is one of the best ways to rank your GMB in a specific mile radius.

More info:
https://www.speed-seo.net/product/google-maps-pointers/


PS: Want an all in one Local Plan that includes everything?
https://www.speed-seo.net/product/local-seo-package/

Till top