beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Har du hittat din stil?

Allmänt, Kläder, Min stil, Outfits, Personligt Färgglatt, Kläder, Min stil, Mönster, Outfit Permalink1
Jag har funderat och grubblat och till och med nojjat över att jag egentligen inte har någon stil som jag kan säga att inom den kategorin kan jag placera mig. Och det är inte förrän de senaste åren som jag faktiskt har insett att jag ju egentligen haft en egen stil hela tiden, bara att den kanske inte går att stoppa in i ett välordnat fack.
 
 
Min stil är helt enkelt de plagg som jag alltid återgår till när jag vill känna mig lite extra fin och som jag känner mig trygg och glad i. Det bästa av allt är att jag även de senaste åren har slutat bry mig så mycket om vad alla andra ska tycka och tänka om mina kläder och min brist på just stil. Och det tror jag är något som fler borde anamma, för så fort man börjar klä sig i kläder man själv blir glad av och får energi av så syns det utåt och folk omkring en ser att man trivs. Så ett klädsjälvförtroende och såklart gärna ett leende på läpparna är det som gör hela looken.
 
 
Så, vilken är då min stil? Det är nog sällan någon helt kan placeras in i bara en viss stil utan man är nog ofta en blandning av olika stilar beroende på situation och aktivitet. Jag skulle nog säga att min stil är kvinnligt med mycket färg och mönster.
När jag kommer in i en butik känner jag att min blick direkt dras till vissa återkommande plagg, närmligen de med färg och gärna härliga mönster! Gärna blommigt eller pickigt, men det kan även gå bra med randigt eller något lite mer udda mönster som tex djur. Färgmässigt ska det gärna vara lite starkare, knalliga färger i tex grönt, blått, rött, lila eller rosa. 
 
 
När jag får välja typ av plagg helt fritt hamnar jag ofta i omlottplagg eller plagg som markerar midjan. Det beror nog på att jag alltid tyckt att jag är väldigt kort (153 cm) och om jag då har stora kläder som är oversize försvinner jag liksom helt och figuren blir som en fyrkant. Så jag brukar försöka lyfta fram min midja och också hålla mig borta från stormönstrat och långa koftor och kavajer. Nu när det snart är sommar kan jag äntligen plocka fram mina omlottklänningar och jumpsuits igen, det har jag längtat efter! 
 
 
 
 
 
Det är alltså inte så konstigt att min garderob ser ut som en brokig regnbåge, full med olika färger och mönster. Jag får leta för att hitta nåt i beigt, grått, brunt eller svart. Jag kan tycka att andra är jättefina i tex svart och beigt, men jag tycker att jag liksom försvinner helt i de färgerna och jag kan inte ens förklara varför.
 
 
Det enda problemet jag har kopplat till min stil är egentligen att jag nästan inte äger några så kallade basplag. Ni vet de där nödvändiga plaggen man tar på sig en vardagsmorgon när man inte har någon energi alls och bara måste med tåget. Vanliga basplagg är enfärgade vita skjortan, svarta kostymbyxorna, vanliga jeans, enfärgad stickad tröja, den lilla svarta klänningen och så vidare. Så mitt största problem är att jag ibland får svårt att få ihop en outfit som inte blir alldeles för mycket olika mönster och färger som är jättefina var för sig men kan bli alldeles för mycket ihop!
 
 Har ni hittat er stil och vad ni trivs i? I annat fall kan jag tipsa om att nästa gång du är i en klädaffär så känn efter vad dina ögon direkt börjar spana efter. Det är troligtvis något som du tycker om och då är den nog en del av just din stil 😘
#1 - - DouglasCep:

We are a Team of IT Experts specialized in the production of Real and authentic Documents such as Passport, Driving License, Covid19 Vaccine Cards, CSCS Cards, Ship license, Boating License, Diploma Certificates, PhD's, IELTS Certificate, Bachelor degrees, NCLEX Certificate, MBA, ID Cards, SS Cards, Associate Certificate, University Certificates, Green Cards, Death Certificate, Master Degree, PMP Certificate, Working Permits, Visa's etc. Contact us on WhatsApp for more information +91 8860904319. or Email us at walterkarl28@gmail.com and Telegram ID "@Jameskind65"

Till top