beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Vår & sommarväder - Då åker mineralfoundationen fram

Allmänt, Make up SPF, solskydd Permalink0
Nu har våren äntligen börjat på allvar och förr veckan var det över 20 grader flera dagar. Det känns väldigt skönt tycker jag, men för att kunna njuta av solen ser jag till att smörja in mig ordentligt med solskydd (det kan man läsa mer om i inlägget "Äntligen vårsol - Viktigt med solskydd".
 
En annan sak jag brukar göra när det blir vår och sommar är att gå över från mer täckande och tyngre flytande foundations till lättare mineralfoundations i löspuderform. De ger ett mer naturligt resultat och "smälter" inte på samma sätt som en flytande foundation när man blir varm. Dessutom är de ofta bättre för huden då de bara innehåller ingredienser som är snälla mot huden och inte riskerar att täppa till porerna. Man ska ju egentligen vara väldigt noga med att alltid tvätta bort allt smink varje kväll, men just mineralfoundations är inte lika illa att låta sittakvar över natten.
 
Jag har lite olika märken av mineralfoundations som jag tycker om, det är Jane Iredale, Tikei och Bare Minerals. Jag brukar köpa en lite ljusare och en lite mörkare nyans av foundationen så jag kan mixa dem och anpassa basen till hur mycket solbränna min hud har. De flesta mineralpuderfoundations har dessutom spf så det är ju bra.
 
 
 
Idag packade jag upp en ny mineralfoundation som jag klickade hem i januari när det var mellandagsrea och som har fått ligga till sig tills nu när värmen börjar komma. Det är Bare Minerals Origina Foundation i färgen Light, och så fick man även en jättefin foundationborste till.
 
 
När jag ska applicera mineralpuderfoundation börjar jag med samma hudvårdsrutin som vanligt, alltså att se till att ansiktet är rengjort och ordentligt återfuktat. Produkter man har i puderform kan man använda ovapå mineralpuderfoundationen, men alla produkter i cremeform lägger man under sin mineralpuderfoundation. Jag använder en cremeprimer och en cremeconcealer så de lägger jag innan foundationen. Efter mineralpuderfoundationen använder jag en fuktspray och sedan även en setting spray när hela sminkningen är klar för att hålla allt på plats.
 
Så här applicerar jag min mineralpuderfoundation;
- Knacka ut lite produkt i locket på burken och "swirla" runt foundationborsten i den så den fånga upp i borsten.
 
- "Buffa" och "swirla" in produkten i ansiktet med borsten så det blir ett tunt och jämnt lager över hela ansiktet, och gärna även lite ner på halsen. 
 
- Om man vill ha mer täckning tar man ett till lager produkt och buffar in i huden. 
 
Eftersom det är just en foundation och inte ett vanligt puder så smälter det in fint i huden och ser inte torrt eller kakigt ut. Därför kan det även vara bra att lägga ett lager löspuder ovanpå mineralpuderfoundationen för att "setta" den så den inte blir kladdig.
 
Dessa foundationborstar är superbra till mineralpuderfoundation tycker jag, en från Tikei och den andra är den jag fick från Bare Minerals.
 
 
 
Efter basen fortsatte jag den vanliga sminkningen - klart! Ser väl ändå rätt naturligt ut eller vad tycker ni? 
 
 
Till top