beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Nytt jobb - fortfarande byråkrat!

Allmänt, Jobb & Byråkrati, Personligt byråkrat, inneskor, ny på jobbet, nytt jobb, pumps, sminkväska, touch up Permalink0
Sedan en vecka tillbaka har jag arbetat som Klimat- och Miljöstrateg på Motala kommun, istället för sakkunnig båtmiljö på Transportstyrelsen. Nya arbetsuppgifter, men fortfarande inom ett bekant område, och självklart är jag fortfarande en byråkrat. Efter att ha suttit hemma och arbetat i flera månader, på grund av Corona, sitter jag nu på plats i kommunhuset i Motala och träffar rätt mycket folk, har möten, lunchet och så vidare. Det känns lite ovant men samtidigt rätt skönt, och en stor fördel är att jag åter igen får en aledning att klä mig i något lite mer spännande än mysbyxor och hoodie och såklart även sminka mig :)
 
 
Man vill ju gärna göra ett gott första intryck på sin nya arbetsplats så jag är lite försiktig med sminkningen och har rätt neutrala färger och inte allför mycket highlighter. Samma sak vad gäller kläder, inte alltför vågade kläder men ändå med lite färg och fina mönster.
 
 
Jag kunde dock inte hålla mig från att redan första dagen ta med ett par rätt höga pumps som nu får bo kvar i mitt skåp över natten och användas dagligen. Till skillnad från korridorerna på Transportstyrelsen finns det inga ljuddämpande mattor på golven  här, och det är riktigt bra akustik så det hörs när jag spatserar fram i korridoren. Även om jag under mina första dagar här har observerat flest sneakers och tofflor, har jag ändå skymtat ett och annat par pumps eller lite shysstare stövlar så det känns ju positivt.
 
En annan sak jag utrustat mitt skåp med är en sminkväska för att kunna bättra på maken lite under dagen. Jag har ett badrum bara en dörr ifrån mitt kontor så kommer gå snabbt att smita in dit för en liten touch up. Just nu innehåller den ett löspuder, en bronzer och ett rouge med tillhörande borstar, en kajalpenna, ett läppglans och en ansiktsmist. Alltså en bra grund för ett kontors-surviver-kit.
 
 
Så, nu när första veckan är gjord börjar jag känna mig hemma här och känner mig välkommen och efterlängtad av chefer och medarbetare så det känns ju skönt, även om jag såklart saknar mina gamla kollegor och chefer...
 
 
 
Ha en fin jobbvecka där ute, med eller utan pumps!
 
Till top