beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Corona eller ej - Små saker jag gör för att försöka undvika virus

Allmänt, Personligt Alco-gel, Allmänna tips, Corona, corona-virus, handsprit, immunförsvar, våtservetter Permalink0
Jag tycker det är svårt att veta hur man bör resonera kring det här med Corona-viruset och jag känner mig själv inte så orolig över att bli smittad i nuläget. Men det finns ändå en del saker jag har gjort för att vara lite extra försiktig, och hjälper det även mot den vanliga influensan, magsjuka och annat smått och gott så är det ju bara en välkommen bonus.
 
Jag brukar vara noga med att alltid tvätta händerna med tvål så fort jag kommer hem och brukar även tjata på barnen om att det är viktigt. Som ett extra komplement till detta har jag numera utrustat min handväska med alco-gel/handsprit och våtservetter som jag kan tvätta händerna med när jag inte har tillgång till vatten och tvål, tex när jag är ute på stan, varit inne i en affär etc.
 
 
Idag hittade jag dessa lite extra piffiga alcogel-flaskor på Ica här i Mjölby så jag tänkte ha den ena i min väska och skicka med den andra med min sambo. När de är slut fyller jag på dem med en stor flaska alco-gel som ju är alldeles för stor för att släpa runt på.
 
 
En annan försiktighetsåtgärd jag börjat med de senaste dagarna är att använda fingervantar när jag är och handlar, åker pendeltåg och så vidare, för att försöka minimera exponeringen av andra bakterier, smuts och virus. Detta kommer jag nog inte fortsätta med sen när det blir varmt ute, men skulle det bli riktigt stor spridning av Corona kan man använda vinyl - eller plasthandskar om man ska vistas bland många människor. Det skulle dock mycket till för att jag skulle börja använda munskydd, som ju dessutom inte verkar vara nåt vidare effektiva av vad jag har läst.
 
 
Det jag tror kan vara en bra idé är att försöka hålla sitt egna och familjens immunförsvar på topp, så jag försöker boosta det med extra c-vitamin, vilket ju även kan vara väldigt gott :)
 
 
En uppmaning från Folkhälsoinstitutet är också att man inte ska peta sig i ansiktet och det är ju nåt som också gäller generellt för hudvård och smink, att man inte ska peta i ansiktet med fingrar som inte är helt rena för annars riskerar man att tillföra bakerier och smuts, och att det kan sabba en nylagd make förstås ;)
 
Ta hand om er därute, och dela gärna med er om ni har några knep för att försöka hålla er friska.
Till top