beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Äntligen vårsol - viktigt med solskydd!

Allmänt, Make up, Personligt SPF, sol, solsken, solskydd, sun protection factor Permalink0
Idag visade sig äntligen solen här i Mjölby, som ett litet ljus i allt Corona-mörker. Just när vårsolen visar sig är det viktigt att direkt vara noga att skydda huden med solskydd, spf. SPF står för Sun Protection Factor och är ett mått på hur produkten skyddar mot UVB-strålar om inget annat är angivet. En solskyddskräm som har exempelvis SPF 10, innebär att du kan vara ute i solen 10 gånger längre utan att bli bränd av UVB jämfört med om du inte hade haft solskyddskräm. Men, detta hör ihop med vilken hudtyp du har då vissa, däribland jag som är väldigt ljus och fräknig, är mer känsliga.
 
Jag brukar försöka undvika att vistas längre stunder i direkt solljus i ansiktet, men man vill ju gärna passa på att njuta av den lilla sol som visar sig under våren. Jag tycker att många produkter som är just solskydds-produkter ofta är kladdiga och gör att ansiktet blir väldigt glansigt och att exempelvis foundationen glider av efter ett tag. Därför föredrar jag att använda vanliga sminkprodukter men som innehåller egen spf. Om jag däremot ska spendera en hel dag på stranden eller är utomlands använder jag en starkare variant av solkräm, och smörjer även in kroppen så mycket och ofta jag kan för att inte riskera att bränna mig. Jag brukar använda någon produkt med spf året runt eftersom solens strålar ju faktiskt nåt vår hud även under höst och vinter, men kanske mer sällan. 
 
Just idag ville jag iallafall se till att ha lite extra skydd utan att behöva använda fler produkter än nödvändigt. Så efter rengöring, serum och dagcreme använde jag en primer med spf 30, Laura Mercier Foundation Primer Protect i hela ansiktet. Efter det applicerade jag min favorit CC-cream Biodroga Even & Perfect som har en spf 20. Den är dessuom färgkorrigerande så man behöver inte ha någon condealer under utan den anpassar sig efter hudens färger. För detta använde jag min favoritborste Mary Kay foundation brush.
 
 
Så här ser CC-krämen ut precis när man trycker ut den ur tuben, men så fort den borstats in i huden ger den en lätt ljusbrun nyans som smälter ihop med ansiktet och ger lyster. 
 
Efter CC:n "settade" jag ansiktet för att det inte skulle vara kladdigt och även för att matta ned. Jag använde Jane Iredale Pure Pressed Base, med en puderborste (Real Techniques Powder Brush) för ansiktet och en liten platt borste (Shelas concealer Brush) på ögonlock och ögonlob. Även denna produkt har en spf, 20, så det ger också ett extra lager skydd, vilket även kan bättras på under dagen för att bibehålla solskyddet.
 
 
 
 
 
Så, preppad och klar gav jag mig ut i vårsolen och njöt 🙂
 
 
Använder ni spf och vad har ni för favvisar?
 
Till top