beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Ansiktsolja för lite extra fukt och näring

Allmänt, Hudvård ansiktsolja, fet hy, hudvårdsrutin, mer fukt Permalink0
Olja mot torr hud
Nu när det fortfarande är relativt kallt ute och torr luft inne kan huden behöva lite extra hjälp mot torrhet. Jag tycker att det ofta räcker bra med en fuktgivande dagcreme med ett aktivt serum under, men just under vintern kan jag ibland behöva byta ut serumet mot en olja för att maxa fuktnivån och stärka hudbarriären. En annan fördel med att lägga till en olja i hudvårdrutinen är att den kapslar in fukten från de andra produkterna och skyddar huden mot kyla.
 
För mig med fet hud 
En sak som jag länge trodde var att jag som har fet hy skulle försöka ha så uttorkande produkter som möjliigt och undvika feta krämer och oljor. Men det är faktiskt precis tvärt om, en fet hy behöver fett och fukt för att inte själv överproducera fett för att kompensera. Sedan jag började använda produkter med mycket fukt och fett har min hy blivit betydligt mindre fet och mycket mer i balans och lystrig. En olja hjälper även huden att lösa upp överskottstalg som finns i porerna och minskar inflammationer.
 
Min favorit
Jag brukar bara använda olja i min hudvårdsrutin på kvällen så den hjälper till att ge extra fukt åt huden, men inte på morgonen under min make up då den kan göra så att foundationen glider av. Min favoritprodukt som ansiktsolja är The Body Shops Oils of Life som är en lätt olja som snabbt sjunker in i huden som ger bra med fukt utan att bli för kladdig.
 
 
 
Hur används ansiktsolja?
Ansiktsolja ska appliceras på huden efter att man rengjort den, efter tonern. Den kan användas istället för ett serum och gärna försiktigt masseras in i huden. Sedan är det bra att låta den sjunka in ett par minuter innan man lägger på sin nattcreme eller dagcreme om man vill ha den även på dagen. Vill man kan man istället blanda i ett par droppar olja i sin vanliga natt- eller dagcreme för att göra den lite extra effektiv.
 
Använder du ansiktsolja i din hudvårdsrutin och i så fall vilken?
 
Till top