beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Smink & spf för högsommar och stranden

Allmänt, Make up Babor, SPF, bad, sol, solskydd, sommar, torrolja, vatterfast mascara Permalink0
Nu har sommaren kommit på riktigt, och förra veckan var det mellan 25 och 30 grader varje dag. Det är härligt med soliga och varma dagar tycker jag, men det kan vara svårt vad gäller hur man ska sminka sig för att det inte ska riskera rinna bort i värmen. Å andra sidan tycker jag sommaren är mer förlåtande vad gäller just smink, man får lite mer färg och ser ofta lite fräschare ut än på hösten och vintern så det räcker ofta med en lite lättare bas. Och om man ska till stranden känns det bara konstigt att först lägga en full make, som ju ofta spolas bort i vilket fall av vattnet.
 
 
 
Det första jag gör när det är sommar är att jag byter ut min vanliga dagcreme/fuktcreme mot en som innehåller spf för ett extra skydd mot solen. Just nu använder jag Calm Mineral Moisturizer från Paulas Choice, som har spf 30 och även skyddar mot UV-strålar och lugnar känslig hy som ju är perfekt för mig med Rosacea. Om jag sedan ska direkt ut i solen eller till stranden smörjer jag in en extra solcreme i både ansiktet och på kroppen, och just nu använder jag solcremen Photoaging control från Eucerin med spf 50. Den smälter in bra i huden utan att bli kladdig och går även bra att använda under smink om man vill det. Om jag vill vara lite extra fin smörjer jag även in ben, armar och dekolletaget med en olja för att få lite mer liv och glans. Jag älskar torroljan från Carita som ger väldigt subtil glans och även pyttelite gyllene färg. Dessutom doftar den jättegott av citrus.
 
 
 
 
Om jag ska ner till stan eller så vill jag ändå ha en foundation, och det jag använder just nu och som jag tycker fungerar väldigt bra i värmen är en cremefoundation från Babor, Sun Make Up. Den har spf 50 och en liten svamp under locket och går väldigt fort och lätt att applicera över ansiktet när man har lite bråttom iväg eller kanske är iväg på semester då den är smidig att ta med. Efter att jag applicerat ett tunt lager av den settar jag basen med ett löspuder, och just nu använder jag Amazing Matte Loose Finish Powder från Jane Iredale. Det har spf 20 och absorberar även olja och avlägsnar glans så den är perfekt när man riskerar att bli varm under dagen. 
 
Till läpparna använder jag ofta min stående favorit Decubal Lips and Dry spots, men ska jag vara ute i solen länge kan jag istället använda Eight Hour Cream Nourishing Lip Balm från Elisabeth Arden. Det har spf 20 och återfuktar även läpparna bra. Och till ögonen använder jag en vattenfast mascara som inte riskerar hamna som en svart fläck under ögat om man badar eller svettas, och då gillar jag High Impact Mascara från Clinique i färger Black.
 
 
 
Ja jag hoppas det fortsätter vara en solig och varm sommar nu, vad har ni för smink-tips till sommaren? Ha det fint och glöm inte ordentligt med spf!
 
 
 
Till top