beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Beauty på campingsemestern - en utmaning!

Allmänt, Make up, Personligt #fuskmedrengöring #sovamedsmink, Cleansing wipes, Setting powder, Settingspray, camping, husvagnsliv, inget rinnande vatten, necessär, podd, torrschampo Permalink0
Jag är nyligen hemkommen från en veckas husvagnscamping, jodå det är sant! Även att jag anser mig vara en rätt bekväm person som tycker om när saker är smidiga och enkla så tycker jag att det är jättemysigt att just campa. Kanske inte campa i form av att sova i tält ute i skogen, men att spendera ett par dagar på en mysig camping i vår husvagn det är väldigt härligt. Att bara packa in barn och sambo i husvagnen, även om det kanske inte är jag själv som packar in så mycket får jag väl erkänna, och sedan dra iväg mot nya upplevelser. Denna sommar var vi först fyra dagar i Solvik vid Smögen och seda fyra dagar i Ystad i Skåne. Hur härligt det än är att vara iväg och bo i en husvagn med sambo och barn är det dock en utmaning vad gäller just beauty då det finns ett begränsat utrymme för hur mycket man kan ta med, och även inte samma bekvämligheter som hemma. Den husvagn vi (läs min sambo) har är från 1972 och har därför ingen sådan lyx som rinnande vatten eller toalett, och därför har jag försökt använda produkter som krävt så lite vatten och även plats som möjligt. Självklart finns toalett och dusch i de gemensamma servicehusen, men jag brukar försöka vistas där så korta stunder jag kan, av förklarliga skäl.
 
 
 
Många brukar skippa smink helt under sin semester men jag känner mig inte alls bekväm med det utan vill ändå använda en del även om det inte är hela arsenalen. Vi tycker om att passa på och gå ut på restaurang och äta och dricka gott, kanske kika i några butiker, åka till en strand och lite så, och då vill man ju ändå känns sig lite snygg. Men det är såklart också viktigt att se till att tvätta bort sminket innan man ska sova, även att man inte har ett fullt utrustat badrum till hands. Under campingveckan har jag i stort sett förlitat mig helt på sminkborttagningservetter, så kallade make up remover wipes. I längden är det kanske inte jättebra för huden, men jag tycker det fungerar för sådana här nödlägen och speciellt om man väljer ett lite bättre märke. Jag har varierat lite mellan vanliga och sådna för känslig hy, båda från Lyko. Så när det varit dags att ta kväll har jag gått på toaletten och borstat tänderna borta i servicehuset och sedan satt mig i husvagnen med en sminkspegel på fot, satt upp håret med hårband och sedan svept bort dagens smink med servetterna. Jag har använt ca fyra stycken wipes per gång, och det är viktigt att fortsätta svepa servetten över ansiktet ända tills man ser att all make är borta och servetten håller sig vit.
 
 
Efter denna smidiga rengöring har jag direkt lagt på ett ögonserum och ett ansiktsserum och sedan låtit det sjunka in ett par minuter, och efter det fortsatt med en ögoncreme och en fuktcreme. Det är allt och efter det kan man sova med gott beauty-samvete :) Ungefär varannan eller var tredje dag har jag duschat och tvättat håret i servicehuset och då även passat på att använda en extra rengöringscreme och även en peeling. För att inte mitt hår ska se alldeles för flottigt ut har jag självklart tagit med mig mittfavorit torrschampoo och sprayat in i hårfästet och sedan masserat in.
 
 
På morgonen efter frukost har jag satt mig ute i förtältet med mina sminknecessärer och spegel, satt på en trevlig podd på mobilen och sedan njutit av lite egentid i form av en sommarsminkning. Några tips på bra beautypoddar är Hudspecialistpodden, Beauty & Bubblor och Skönhetspodden.
Jag har inte rengjort huden på nytt på morgonen, utan bara tillfört lite extra fukt med ett till lager ögoncreme respektive dagcreme. Efter det en ögonprimer och en ansiktsprimer med spf. När primern fått torka i någon minut har jag borstat in min lösa mineralfoundation i hela ansiktet, och sedan settat den med löspuder. För att avsluta basen har jag sprayat några puffar med facemist.
 
 
 
Ett par dagar när det regnade kändes det inte så jättehärligt att sitta ute i förtältet och sminka sig, så då flyttade jag in beauty-stationen till husvagnen, gick fint det också men lite sämre ljus.
 
 
 
När basen är klar har jag lagt på bronzer, rouge, ögonskugga, eyeliner, ögonbrynsfärg och självklart mascara. För att slutföra sminkningen och få den att sitta kvar hela dagen i det förhoppningsvis soliga vädret har jag sprayat på en settingspray. Klart!
 
Jag måste dock erkänna att jag en kväll var alldeles för trött för att orka ta bort sminket och smörja in mig så jag bara somnade, och dagen efter såg sminket ändå hyfsat ok ut så jag bara borstade på ett till lagen foundation, bättrade på eyeliner och mascara och gav mig ut i sommardagen ;)
 
 
Till top