beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Tjänsteresa - då behövs primer!

Allmänt, Jobb & Byråkrati, Make up eye primer, foundation primer, primer, Östersjön, ögonlock, ögonprimer Permalink0
I morse tog jag tåget till Stockolm för möte på Miljödepartementet för att disuktera arbetet med det så kallade Helcom, som är ett samarbetsorgan mellan alla länderna kring Östersjön för att uppnå bättre miljö för det gemensamma vattnet. Då mötet skulle hålla på hela dagen fick jag förbereda mitt smink så den skulle hålla från kl 6 till 20. 
 
 
Om man vill få sitt smink att hålla många timmar behövs en primer. Samma term används exempelvis när man ska måla om ett rum , då behövs först en grundfärg, en så kallas primer, som ger en slät yta som gör att den andra färgen fäster ordentligt och sitter kvar länge. Inom beuty finns många olika primers, men jag brukar använda en ögonprimer och en foundationprimer. Vad gäller ögonprimer har jag egentligen bara en favorit, och det är Elisabeth Arden Advanced Eye-Fix Primer. Det är en liten men dryg tub och man använder den genom att trycka ut en liten prick kräm på fingertoppen eller en liten, platt borste, och stryker ut på hela ögonlocket och ända upp till ögonbrynet.
 
När ögonprimern är applicerad brukar jag ta lite löspuder på en borste och "trycka dit" puder ovanpå så primern sätter sig ordentligt. Detta ger en torr och slät yta som man sedan lätt kan applicera ögonskuggor och eyeliner på, och som inte riskerar lägga sig i veck eller hamna under ögat efter några timmar som annars riskerar hända.
 
 
Ansiktsprimers har lite olika egenskaper beroende på vad man vill uppnå, så som exempelvis glow, nedmattning, solskydd, utjämnande, färgkorrigerande etc. Gemensamt för dem är att de gör att foundationen får hjälp att sitta kvar fint fler timmar. Mina favoriter bland primer till ansiktet är Laura Mercier Foundation Primer (återfuktande, ger glow och spf), Clarins Beauty Flash Balm (ger glow, ljusar upp och stramar upp huden), Avant Primer Touche Eclat (age restore och collagen stimulerande) och Smashbox Photo Finish Foundation Primer (utjämnande, por-sammandragande, nedmattande).
 
Ansiktsprimern brukar jag lägga på med fingrarna. Över ansiktsprimern kan man sedan direkt applicera sin foundation så den smälter ihop med primern. Även detta brukar jag sedan "setta" med ett löspuder på en puderborste, så kallat "setting powder". Mitt favorit setting powder är Laura Merciers Transluscent powder, som är helt utan färg och som mattar ner ansiktet. Det finns även exemelvis mascaraprimer, som ger fylligare fransar och läpprimer som får läppstiftet att sitta bättre.
 
Här är lite bilder från dagen i vår huvudstad. 
 
Tjänsteresans mål var vår huvudstad och den pampiga möteslokalen Central Palatset
 
Tjusiga galgar, såna skulle man ha!
 
Påbättring av lättglans innan middag som var på Pickwick på Drottninggatan
 
Och hann med en snabbtur inne på Åhléns underbara skönhetsavdelning som hade kvällsöppet, det du Mjölby!
 
 
  
 
Till top