beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Skönhet en tabu på myndigheter

Allmänt, Jobb & Byråkrati, Personligt byrakrat, byråkrat, friskrivning, jurist, myndighet, tabu Permalink0
Som byråkrat och jurist måste jag vara lite tråkig och börja med att friskriva mig. Jag har ingen formell utbildning inom beauty eller skönhet utan är helt enkelt bara väldigt intresserad och nyfiken. Jag har testat många produkter, läst på om allt jag kommit över, entusiastiskt lyssnat på skönhetspoddar på pendeln till och från jobbet och kommit fram till vad som passar bäst för mig och min hy. Jag vill gärna dela med mig av det till fler och kanske framförallt till er som inte är riktigt lika intresserade och känner att ni inte har varken tid eller lust att sätta er in i alla detaljer. Konkreta tips på produkter jag tycker om, var man hittar de bästa fynden, hur man applicerar make up för att få det att se fint ut hela dagen, vad man bör undvika och mycket mer. Jag vill också inflika att jag så klart inte får betalt för att tipsa om vissa märken eller produkter, utan det gör jag för att jag vill att fler ska få informationen helt enkelt.
 
På min arbetsplats finns det många väldigt duktiga och ambitiösa kvinnor som precis som jag har passerat 35 och har barn och karriär på plats. Men det är inte alla som har lika bra koll på är sin hudvård och make up. Man vågar inte riktigt testa och har inte satt sig in i djungeln av serum, toner, dubbelrengöring, hudton, hudtyp och så vidare. Det är nästan lite tabu att fråga en kvinnlig kollega "vad använder du för concealer?" eller "har du börjat med anit-age creme?", till skillnad från att fråga "var har du köpt den där blusen?" eller "vad är det för örhängen?". I fikarummet kan man berätta att "på tisdag ska jag till frissan eller på massage" men kanske inte riktigt lika självklart att säga att "på tisdag ska jag göra portömning eller fransförlängning". 
 
I denna blogg vill jag ge tips på saker man gärna vill veta men inte ritkigt vågar ta upp till diskussion. Jag hoppas även att ni som läser detta vill vara med och hjälpa varandra med tips på produkter och behandlingar som ni upptäckt och tycker om. 
 
Till top