beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Har du koll på din hudton?

Allmänt, Make up bas, färger, hudton, kall hudton, neutral hudton, varm hudton Permalink0
 
När det kommer till smink tycker jag att det viktigaste är basen, alltså att grunden blir jämn och naturlig. Oavsett vilken bas man använder, exempelvis foundation, färgad dagcreme, BB, CC eller DD cream, bör de vara anpassade för din egna hudton så den smälter in fint och även passar ihop med det övriga sminket och smyckena. Hudton är inte samma sak som hudfärg eller hudtyp, utan berättar om du i grunden har en kall, varm eller neutral ton i din hud.
 
Enklaste sättet att ta reda på sin hudton är att titta på sina blodådror på underarmarna. Skiftar de i blått eller mer i grönt? Kolla det gärna i dagsljus så syns det bättre. 
 
- Skiftar i blått = Kall hudton
- Skiftar i grönt = Varm hudton
- Skiftar i varken blått eller grönt = Neutral hudton
 
Har man kall hudton bör man ha en bas (exempelvis foundation) som har en rosa underton. Personer med kall hudton brukar passa bäst i smycken av silver och smink (exempelvis rouge, ögonskugga och läppstift) i kalla nyanser.
 
Har man varm hudton bör man ha en bas med gul underton. Personer med varm hudton brukar istället passa bäst i smycken av guld och smink i varma nyanser.
 
Har man neutral hudton bör man ha en bas med beige underton. Personer med neutral hudton brukar passa bra i både silver- och guldsmycken och kan använda smink i alla nyanser.
 
De flesta färgerna finns ofta i både kall och varm nyans, så man behöver inte undvika vissa färger helt, och självklart får man ha det man känner att man trivs bäst i :)
                           
 
 
Jag har kall hudton då mina vener är mer åt det blåa hållet, så jag brukar ha en bas som har rosa underton och ibland rosabeige. Jag använder dock både silver och guldsmycken för jag tycker om allt som glimmar ;)
Kolla gärna vad du har och se om du tycker att det stämmer in på vad du brukar använda för färg på smink och smycken.
 
Till top