beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Alltid redo med sminkväska i handväskan

Allmänt, Make up blotting paper, bronzer, glansig hy, handväska, kajal, läppglans, löspuder, necessär, rouge, sminkväska, touch up Permalink1
 
Nu är jag hemkommen efter två givande dagar i huvudstaden med seminarie och workshop. Det har varit långa arbetsdagar i rum med fler personer än vad ventilationen verkade klara av. Då är det bra med en liten smink-arsenal redo i handväskan.
 
Jag har, som jag skrivit i tidigare inlägg, fet hy som lätt blir glansig och blank. Dessutom har mina ögon en tendens att rinna lite när det är kallt ute eller om jag är trött eller förkyld, så det kan sabba kajalen. Vädret kan också vara en smink-fiende, så som regn och snö, och även solen om det är så vamt så man blir kladdig. 
 
 
 
Det jag i stort sett alltid har med mig i handväskan är en liten sminknecessär med det allra nödvändigaste. Under denna jobbresa hade jag;
 
- Löspuder (Mary Kay Transluscent setting powder) samt en hopfällbar puderborste. Om man är väldigt glansig så man nästan är kladdig i huden kan man först ta lite toalettpapper och försiktigt trycka mot huden så överkottsoljan sugs upp. Det finns även speciellt Blotting paper som är avsedda för just detta ändamål. Efter detta tar man lite löspuder på borsten, skakar av överflödet och sveper försiktigt över ansiktet.
 
- Bronzer/solpuder i miniformat (Benefit Hoola Bronzer) Den bronzer man lagt på på morgonen har en tendens att försvinna under dagen, och lägger man på ett nytt lager puder syns det ofta knappt alls. Jag har en liten bronzerborste så jag kan bättra på den över kindbenen och sidorna av pannan.
 
- Rouge (Glo Minerals Blush Paradise). Samma sak här, att det behöver fyllas på under dagen, och det gör jag med hjälp av en liten rougeborste. Rougen lägger jag främst precis på "äpplet" på kinderna, men inte alltför mycket.
 
- Kajal (Art Deco Soft Eye Liner Waterproof) Jag brukar behöva fylla på med mer kajal längs ögonens vattenlinje, och detta även att jag brukar använda en vattenfast kajal. 
 
- Läppglans, som jag brukar fylla på oftare än allt det andra, och just nu ha jag Clarins Instant Light Natural Lip Perfector i handväskan.
 
- Reserv-tofs utifall ett nödläge där den andra går sönder skulle inträffa.
 
 
 
 
Så, med denna finfina uppsättning produkter i väskan känner jag mig alltid redo för långa mötesdagar eller resor, vad brukar ni ha med er för smink i handväskan?
 
#1 - - Stina:

Hm, brukar ha med mig ett läppstift😁 för det kan pigga upp den blekaste dag!

Svar: Ja, och du passar dessutom väldigt bra i det! 😍
BeautyByråkraten

Till top