beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Stor skillnad med färgning och plockning av ögonbryn

Allmänt, Make up Dermalogica, Hudstylisten Mjölby, eye serum, färgning av ögonbryn, färgning av ögonfransar, plockning av ögonbryn, ögonbryn, ögonfransar Permalink0
Det var först för några år sedan som jag började måla mina ögonbryn då jag innan dess tyckte att jag hade bra brynfärg som matchade med min hårfärg och som hade en fin naturlig form. Men när jag provade att en dag måla dem i en mycket mörkare färg insåg jag att det gav ett helt annat uttryck och inramning till hela ansiktet. Men att plocka dem vågade jag inte göra själv så då gick jag till en salong som hjälpte mig med det och efter det vill jag alltid ha formade och färgade ögonbryn då det ger ett lyft till ansiktet. Det som jag tycker är finast på mig är när ögonbrynen har några nyanser mörkare färg än håret och även är formade lite smalare.
 
Så idag hade jag en tid inbokad för färgning och plockning av bryn och även fransar, hos Hudstylisten Jeanette Eek i Mjölby.
 
     
 
 
Så går det till
 
Det tog ca 30 minuter och är alltid trevligt och gör inte ont. Hon börjar med att lägga på färg på ögonfransarna som sedan får ligga på i ca 10 minuter, medan hon lägger på varm vax runt och mellan ögonbrynen. Sedan tar hon bort fransfärgen och rycker bort vaxet. Efter det lägger hon på färg på ögonbrynen som får ligga på i ca 5 minuter innan det tvättas bort. Det sista steget är att plocka bort de hårstrån hon tycker bör bort för att få en finare form på brynen, med en pincett.
 
Här är bilder precis före och sedan precis efter besöket, och jag har inget smink alls på ögonen. Ändå rätt så stor skillnad tycker jag.
 
     
 
Nyhet från Dermalogica
Jeanette är även återförsäljare av Dermalogica och utför en hel rad behandlingar där deras produkter brukar ngå. Det var från henne jag upptäckte detta fantastiskt härliga märke och jag har fortsatt med många av deras produkter sedan dess. Idag fick jag med mig ettt prov på ett nytt ögonserum, Dermalogica Biolumin-C eye serum, som tydligen ska vara bra och ha uppljusande och uppstramande effekt. Det blir spännande att få prova.
 
 
Brukar ni färga och plocka ögonbrynen eller föredrar ni dem helt naturliga?
 
Till top