beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Settingspray - För att sminket ska sitta på plats hela dagen

Allmänt, Make up Hållbar make up, Lystergivande, Nedmattande, Settingmist, Settingspray, Urban Decay All Nighter Permalink0
       
 
Idag låg en efterlängtad röd kartong i min brevlåda, från Åhléns. Härom veckan när de hade 25 % rabatt på valfri skönhets-vara passade jag på att beställa hem min favorit settingspray Urban Decay All Nighter Long Lasting Makeup Setting Spray. De hade dessutom rea på en hel del produkter, så när jag ändå höll på klickade jag även hem två tvålflaskor Victor Vaissier Lavande Savon som är en av mina favori-handtvålar. De är fina och doftar gott av lavender.
 
Det här med olika sprayer till ansiktet är en djungel, det finns ansiktsmist, primemist, anti pollution-mist, settingmist/settingspray och så vidare. Mist är en produkt som går att spraya över ansiktet och som lägger sig som pyttesmå droppar på huden. Men idag tänkte jag förklara lite närmare vad just ett settingspray är för något och vilka mina favoriter är för tillfället. 
 
Ett settingspray är ett spray till ansiktet som gör så att sminket "sätter sig" och används som det allra sista steget vid en sminkning, ungefär som ett hårspray för håret men med ingredienser som är bättre för huden. Man skulle kunna tro att de små dropparna blöter ner sminket så det rinner när man sprayar på ett settingspray, men det är så finfördelat och innehåller ingredienser som gör så att sminket liksom smälter ihop och inte ser torrt eller kakigt ut, och även sitter kvar på rätt ställe längre tid. Det finns delade meningar om det verkligen fungerar med en settingspray eller mist, men jag tycker det gör min make finare och mer hållbar. Det gör även att sminket inte lägger sig i de fina linjerna och inte bli lika kladdigt.
 
Settingsprayen använder man genom att spraya ett antal "duschar" en bit i ifrån ansiktet och sedan låter det torka in. Ibland kan någon liten mascara-prick hamna under ögat från fukten, men de är lätta att försöka dutta bort med en torr tops när ansiktet är torrt. Jag brukar ta ca ca 3-4 spray, så produkten brukar räcka länge. 
 
 
Det finns även olika varianter av just settingspray lite beroende på vad man vill uppnå. Det finns exempelvis lystergivande, nedmattande och de som helt enkelt får sminket att sitta fint riktigt länge. 
 
Just nu har jag dessa varianter av settingspray hemma och två av dem är riktigt bra. Min absoluta favorit är som sagt den som kom idag, Urban Decay All Nighter, som är rätt dyr (ca 320 kr för 118 ml), och som ger ett lite lystrigt och väldigt hållbart resultat. Den torkar inte ut huden och gör den inte kladdig eller fet. Den andra favoriten är budgetvarianten Nyx Make up Setting spray Matte (ca 109 kr för 60 ml), som ger ett mer matt resultat men som också gör att sminket sitter fint hela dagen och kvällen. En annan favorit jag har haft tidigare är Gerard Cosmetics Slay All Day Setting Spray (ca 199 kr för 100 ml) och det är riktigt bra och finns dessutom i hela tio olika härliga dofter.  
 
 
Använder ni någon settingspray och i så fall vilken?
Till top