beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Se pigg ut med rouge

Allmänt Kindens äpple, cremerouge, piggare och fräschare, rosacea, rouge, rougeborste Permalink0
   
 
 
En bra produkt om man få in lite mer färg och pigghet i sitt ansikte är rouge. Det finns olika färger och nyanser beroende på vilken hudton och hudfärg man har och såklart även vad man gillar såklart.
 
Olika slags rouge
Precis som bronzer/solpuder finns rouge i olika konsistenser, så som puderform, cremerouge, stickrouge och gelrouge. Jag brukar använda puderrouge som jag applicerar efter att jag lagt på ett tunt lager puder över foundationen så det inte är kletigt. Om man istället vill använda ett creme-, stick- eller gelrouge gör man det innan man lägger på någon puderprodukt. Det finns även olika varianter av puderrouge, i lös-puderform och i kakform. 
 
Olika färger och nyanser
Man får vara lite försiktig när man lägger på sin rouge så det inte blir för mycket för då kan det se konstigt ut och mer som "påskkärring-kinder". Jag som har rosacea får vara extra försiktig då jag har en tendens att se röd ut på kinderna även utan rouge. Jag brukar använda rouge som är i den kalla färgskalan och drar åt det mer ljusrosa eller persikorosa hållet och inte mörkrosa eller rött. Använder man läppstift eller läppglans med röd eller rosa färg bör rouget gå i samma färgskala. Det finns också olika finnish på produkterna beroende på hur man vill att resultatet ska bli, så som matta, skimriga och glittriga rouge.
 
Hur man applicerar sitt rouge
Rouget bör appliceras mitt på "äpplet" på kinden, som man lättast får fram genom att le med stängd mun, det är då den punkt som är mest "utbuktande" på kinden som är äpplet, och sedan kan man försiktigt sudda ut rouget upp mot högsta punkten på kindbenet, direkt under ögat. Rougen ska helt enkelt vara där man naturligt får lite rosig färg om man är ute och promenerar. Man bör undvika att lägga rouget för långt ner på kinden då hela ansiktet dras nerår istället för att ge det ett lyft genom att lägga det högst upp på äpplet och kindbenet. Man ska också undvika att lägga rouget för nära näsan, och för att få lite hjälp kan man hålla två fingrar bredvid näsan och lägga rouget vid sidan av dem.
 
Verktyg till rouge
Jag brukar använda en fluffig borste till rouget, som är mindre än puderborste men större än highligterborste. 
 
 
Mina favoritrouge
Just nu är mina favoritrouge Make Up Store Marble Blush, Idun Minerals Rouge, Nars Rouge Orgasm, Ga-De Idyllic, Tarte Amasonian Clay Blush, The Balm Hot Mama, Pure Minerals, Benefit Galifornia Blush, Benefit Rockateur Blush
 
            
 
 Vad har du för favoritrouge?
                                                                                        
 
 
Till top