beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

PMS och vilka beautyknep som kan lindra

Allmänt, Personligt Ansiktsmask, Beauty-tröst, Doftljus, Dusch, Eteriska oljor, Huvudvärk, Lösgodis, PMS, Skämma bort sig själv, Sämre hy, Trötthet Permalink0
Ungefär två dagar per månad gästas jag, som så många andra, av den objudna gästen PMS. Även att jag vet vad det beror på och att det kommer gå över om någon dag känns det ändå jobbigt med huvudvärk, ökad trötthet, sämre hy och att humöret inte är på topp. Men som tur är att det finns lindring att få.
 
Det jag brukar göra för att det ska kännas lite bättre är att använda lite beauty-tröst och helt enkelt skämma bort mig själv. En sak är att ta en lite extra lång och varm dusch med produkter som jag tycker lite extra mycket om. Innan jag kliver in i duschen tänder jag ett doftljus i badrummet för att få lite mer spa-känsla. Om jag inte har nåt doftljus tar jag ett vanligt ljus för det ger ju iallafall lite avkopplande stämning. Jag brukar använda en lyxigare duschtvål och masserar in den med en duschsvamp (The Body Shop Ultra Fine Bath Lily) så det blir riktigt löddrigt och samtidigt peelar huden så den blir len. Två duschcremer som jag älskar är TreacleMoon One Ginger Morning Bath and Shower Gel och Rituals Sensational foaming shower gel.
 
 
Jag brukar även ta mig tid att lägga en ansiktsmask som får verka i duschen medan jag tvättar håret och rakar benen, mina nuvarande favoriter är Dermalogica Dermal Clay Cleanser och The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask. 
 
Efter duschen är det viktigt att återfukta huden direkt och en favorit till kroppen är Rituals Magic Touch  Body Cream som är som hårt vispad grädde som nästan smälter in i huden och dessutom doftar fantastiskt. En ny favoritprodukt för dessa dagar är att även ta några droppar olja på de ställen jag brukar lägga parfym, på halsen, bakom öronen och på handlederna. Det är en olja som är blandad av ett antal olika 100 % eteriska oljor från Young Living som min vän Wellnessblomman säljer och som gör att man stressar ner och slappnar av, och som även den doftar väldigt gott.
 
 
Efter dusch tycker jag att en skål lösgodis och kaffe är ett annat finfint tips som väl kan få vem som helst på lite bättre humör. Hur gör ni för att lindra PMS?
 
 
 
Till top