beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Ögonbryn ska inte vara tvillingar!

Allmänt, Make up forma ögonbrynen, ögonbryn, ögonbryn ska inte vara tvillingar, ögonbrynsgel, ögonbrynspenna, ögonbrynsskugga Permalink2
Som jag skrev i gårdagens inlägg "Stor skillnad med färgning och plockning av ögonbryn" tycker jag att just ögonbrynen är väldigt viktig del av sminkningen för att få en fin inramning och mer karaktär i ansiktet. Även att jag numera brukar gå till salong och få mina bryn färgade brukar jag ändå vilja måla dem lite för att fylla ut brynen. Det finns en hel uppsjö produkter för att måla sina ögonbryn med, så som ögonbrynspenna, ögonbrynsskugga, ögonbrynsgel, brynmascara etc. 
 
Enda skillnaden på dessa bilder är just målade ögonbryn :)
 
    
 
 
Mina ögonbrynsprodukter
Jag brukar använda en brynskugga (The Balm Brow Pow) som jag applicerar med en tunn och snedställd borste. I sminkväskan brukar jag sedan ha en ögonbrynspenna (Nyx Brow Pencil) i samma bruna färg för att bättra på om skuggan försvinner längst ut på sidorna. Jag tycker det är fint att vara lite försiktig med färg precis närmast näsan men att ha lite skarpare längre ut mot örat. Det är också bra att måla brynen i samma riktning som stråna ligger och vill man kan man nästan dra som små egna hårstrån inuti det befintliga brynet med en brynpenna för att det ska se naturligt ut. Andra produkter jag brukar använda är Nyx Eyebrow cake Powder som har en mörk och en ljus skugga och sedan ofärgad gel så man kan blanda sin egen perfekta nyans. Och Mary Kay Volumizing Brow Tint som är som en mascara man penslar på sina ögonbryn med en liten borste.
  
 
Efter att jag fyllt i brynen med lite färg tar jag ibland på ett lager genomskinlig bryngel som gör att det håller längre och gör hårstråna lite stelare så de inte spretar. Min favorit är Anastasia Brow Gel Clear, men ibland använder jag även Pixi Brow Tamer och Beautaniq Beauty Fill + Tame Brow Gel.
 
 
 
"Ögonbryn ska vara syskon, inte tvillingar"
En sak jag har fått lära mig och som jag tycker är bra att tänka på är att "ögonbrynen ska inte vara tvillingar utan syskon", alltså att de inte måste bli helt identiska när man målar dem utan bara på ett ungefär. Ibland när man målar sina bryn kanske man blir nöjd med det ena men inte med det andra, men det är inte så noga att de blir helt lika som sagt. 
 
Om man vill ändra formen på sina bryn kan man antingen göra det på salong eller också försöka plocka lite försiktigt med en pincett, och det finns olika former som kan passa till olika ansiktsformer. Bildresultat för ögonbryn form
Bild lånad från Steg för hälsa
 
 
Brukar du måla dina ögonbryn, och i så fall med vad?
#1 - - Anna :

Jag använder främst produkter från Anastasia till mina ögonbryn. Jag kombinerar deras Dip brow pomade och Brow definer. Ögonbryn är en av de bästa accessoarerna 😊

Svar: Ja jag gillar också Anastasia Dip pomade, hade den i färgen Taupe, men efter ett tag blev den alldeles för torr tyvärr.
BeautyByråkraten

#2 - - Anna:

Ja den blir lätt torr efter ett tag men då använder jag en produkt som heter Duraline från Inglot som man droppar i så blir den som ny. Den kan användas i gel liner som blivit torr också eller för att göra en eyeliner än en vanlig ögonskugga. Jättebra produkt!

Svar: Aha, tack för tipset! Måste jag också testa :)
BeautyByråkraten

Till top