beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Min vardagssminkning, steg för steg

Allmänt, Make up Concealer, Dagliga sminkningen, Full make, Highligter, Jobbvecka, Mascara, Setting powder, bronzer, foundation, kajal, rouge, Ögonskugga Permalink0
Dags för ny jobbvecka och då blir det tidig morgon för mig så jag hinner sminka mig ordentligt (Full make) Jag sminkar mig i stort sett varje dag, förutom om jag är sjuk eller vet att jag inte ska iväg någonstans alls på hela dagen. Inte för att jag känner att jag måste göra det för någon annans skull, utan för att jag helt enkelt trivs bäst med att vara sminkad när jag träffar andra, och dessutom tycker jag det är roligt så det är ingen börda.
 
Vissa dagar kan jag lägga en make bara för att jag känner för det, även om jag inte ska iväg någonstans eller träffa någon. Då kan man passa på och testa nya produkter och färger som man kanske inte skulle ha till jobbet.
 
I morse blev det dessa steg, och även om man kanske inte ser så jättestor skillnad efter varje steg så är ju slutresultatet väldigt stor skillnad mot innan sminkningen!
 
# Efter fukt och primer (som jag skrivit om i inälgget "Min hudvårdsrutin" och "Tjänsteresa - Då behövs primer!") brukar jag börja med gul concealer på de röda delarna av ansiktet och laxrosa under ögonen längst in mot näsan för att dölja det blåaktiga (Make Up Store Cover all mix).
 
# Sedan duttar jag ut foundation (Lancome Teint Idole Ultra Wear) och arbetar in med en make up svamp (Beautyblender).
 
 
# Efter foundation duttar jag ut lite ljus concealer (Make Up Revolution Conceal & Define) under ögonen för att ljusa upp
 
 
# När det är klart "settar" jag hela basen med löspuder. Till ansiktet sveper jag över Laura Mercier transluscent Setting powder med en stor puderborste, under ögonen duttar jag försiktigt på lite Elf Under Eye Setting Powder med en liten borste. Jag tar även lite puder över ögonprimern så det inte är kladdigt.
 
   
 
# Sedan är det dags för bronzer (Glo Minerals Bronzer), som jag borstar över kindbenen och högst upp på kinderna med en mellanstor borste. Och sen lägger jag lite rouge (Make Up Store Blush) på äpplena på kinderna, också med en medelstor borste. Efter det sveper jag försiktit lite highligter (Illamasqua Highligter) högst upp på kindbenen och precis under ögonbrynen, med en liten borste.
 
 
# Nästa steg, efter lite facemist (Jane Iredale Hydrating mist), applicerar jag ögonskugga (Too Faced Sweet Peach Eye Palette), kajal (Artdeco Liner) under ögat, mascara (Estee Lauder Symptuous Extreme Mascara) på både under- och överfransarna och ögonbrynsskugga (The Balm Eyebrow Powder) som jag lägger på med en smal pendel.
 
 
 
Klart! Skillnad va? :)
 
 
 
Till top