beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Hur man undviker att kamerablixt reflekteras/Flashback

Allmänt, Jobb & Byråkrati, Make up Flashback, HD-puder, Highligter, Intervju SVT, Kamerablixt reflekteras, SPF Permalink0
 
I frukostmatsalen på mitt hotell i morse hängde en tv på väggen som visade SVT, och mitt under en klunk kaffe dök intervjun med mig upp på skärmen! Även att jag ju visste att intervjun skulle sändas på nyheterna inom de närmaste dagarna var jag inte beredd på att dyka upp så där inför många människor. Jag var dock glad att mitt smink såg ok ut och inte verkade ge så kallade flashbacks, alltså att kamerablixtar reflekteras i ansiktet så det ser konstigt och ljust ut. Men när jag nu tittar på en stilbild från inslaget kan man se att min highligter har gett viss reflektion.
 
 
För att undvika just flashbacks vid fotografering med blixt finns det några saker man bör tänka på;
 
# Använd inte löspuder som heter "HD", High Definition Powder. Dessa löspuder är extra finfördelade och är bra för att matta ner glansig hy. De används ofta vid rörlig bild, exempelvis om man ska filma/spela in video och gör att make up:en inte ser lika "tung" ut. Men om man ska ta kamerabider funkar det däremot inte alls då det reflekteras av kamerablixten och gör att det blir stora vita områden i ansiktet.
 
# Använd inte spf om du vet att du ska vara med på bild med blixt, dessa produkter kan göra att hyn ser gråaktig eller vit ut på bilder tagna med blixt.
 
# Använd inte för mycket highligter eller glitter, det reflekterar också kamerans blixt och kan se konstigt ut.
 
 
I övrigt - Shine on and smile! Och här kommer lite Göteborgs-humor dagen till ära
 
 
Till top