beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Highlighters - för lyster och glow!

Allmänt, Make up Highligter, lyster Permalink0
När man känner att ansiktets hy ser lite tråkig och inte så livfull ut är ett bra knep att använda en highlighter. En highlighter framhäver de delar i ansiktet man vill framhäva och ljusar upp och ger lyster eller glow där den appliceras. Highlighters finns i flera olika konsisternser, färger och med olika finnish/utföranden beroende på vad man har för hustyp, hudfärg och önskemål.
 
 
Konsistenserna för highlighters är flytande, cremeform, löspuderform och kakform. Vilken konsistens som fungerar bäst beror bland annat på vilken konsistens man har på sin bas make up. Som huvudregel kan man säga att om man har en bas med puder överst så passar det bäst med en highligter i löspuder- eller kakform. Om man däremot har cremeprodukter i övrigt kan man med fördel använda en flytande eller creme-highligter som då smälter ihop med foundation, bronzer och rouge. Det finns även highligters som är avsedda för att balnda med den vanliga foundationen för att ge hela ansiktet lite mer lyster eller glow, medan de flesta highlighters är avsedda för att punktmarkera vissa ställen man vill framhäva.
 
  
Flytande och cremehighlighters, från vänster By Terry Brightening CC serum, Anastasia Beverly Hills Liquid Glow, Jane Iredale In Touch Highlighter
Highlighters i kakform, från vänster Jane Iredale, Too Faced, The Balm, Illamasqua och IBY Beauty
 
 
 Jag brukar vara lite försiktig när det gäller highlighters då det finns risk att det blir alldeles för mycket glans eller nästan glittrigt och även om jag ju gillar glitter så tycker jag inte det passar varje dag :)
Så jag brukar använda en highlighter i kakform, alltså som ett fast puder/palett och då applicerar jag den som ett sista steg i basen, efter att jag settat min foundation och concealer med löspuder och även lagt bronzer och rouge. Först använder jag en mellanstor lite fluffig borste som jag försiktigt drar i highlightern och sedan drar lätt längt upp på kindbenet, under ögat. Så highlightern ska ligga ovanför bronzer och rouge. Sedan fortsätter jag med borsten ut till tinningen och upp en bit över ögonbrynet och sedan en lätt svepning över amorbågen, alltså precis ovanför där överläppen slutar.
 
 
 
 
 
 
Efter det byter jag till den lilla borsten som jag applicerar en ljusare/vitare highlighter precis under ögonbrynet och även allra längst in i ögonvrån för att öppna upp blicken.
 
 
 
 
 
Förutom de highlighters i kakform som finns på bilderna ovan och som jag varierar mellan, tycker jag även dessa två paletter innehåller ett par riktigt fina highlighters!
Från vänster Becca Apres Ski Glow Face Palette och By Terry Sun Designer Palette. Med den fluffiga oranga borsten lägger jag ofta en av de ljusbeiga/guldiga färgerna på kindben och runt ögonen, och sedan den lilla borsten lägger jag den vita färgen precis under ögonbrynen och i ögonvrån.
 
 
Nu är jag nyfiken, vad använder ni för ert bästa glow?
 
Till top