beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Fyra nyanser av brunt - Bronzers

Allmänt, Make up Permalink2
För att få lite färg och se fräsch och solkysst ut i ansiktet är bronzer, även kallat solpuder, jättebra. Att använda bronzer är dock inte samma sak som så kallad contouring. 
 
Jag brukar använda bronzer i den vanliga 3-formen av ansiktet, alltså i pannan, vid kindbenet och under käkbenet. Vilken färg man bör välja på sin bronzer beror både på hudton, hudfärg, årstid och vad man tycker är fint såklart. Jag som är blek och har en tendens att bli röd över kinder och haka brukar försöka undvika att använda brun-röda bronzers utan föredrar kalla nyanser som är mer brun-bruna eller brun-gula/guldiga. Men det är bra att inte ta en alltför mörk nyans för då kan man riskera at se smutsig ut.
 
Favoriter i bronzerdjungeln
Mina favoritbronzers just nu är (från vänster övre raden) Estee Lauder Bronze Goddess, Make Up Store Bronzing Powder Turtle, Bare Minerals Invisible Bronze , Glo Skin Bronze Sunkissed, Glo Minerals Bronze Sunlight och Ofra Cosmetics Egyptian Bronzer
 
 
 
 
 
 
Applicering av bronzer
Det finns särskilda bronzerborstar och de brukar vara lite mindre än puderborste men större än rougeborste.
 
Jag brukar börja med att ta en lite mörkare bronzer på borsten och klämma ihop den så den blir smal och sedan "trycka" in pudret precis under kindbenet och upp till örat. Sedan släpper jag ut hela borsten och "skuggar" in pudret uppåt över övre delen av kinden och vid tinningarna.
 
  
 
Sedan tar jag samma lite mörka bronzer och pudrar försiktigt på sidorna av pannan och upp mot hårfästet, och efter det under hakan och under hela käklinjen. Förenklat kan man säga att man ska lägga bronzer där solen skulle komma åt bäst och även där man vill se "smalare" ut då den mörka färgen gör att ansiktet får en annan form.
 
Bild lånad från Aziza
 
 
Ibland tar jag även en ljusare och brun-guldig bronzer och borstar in på övre delen av kinden, och även som ögonskugga.
 
Det finns bronzers i både puderform, i cremeform, i stiftform och i flytande form. Jag föredrar puderform då jag tycker det är lättast att applicera bronzern precis efter pudret som man lagt över sin foundation för att den inte ska vara kladdig. Det passar också bättre med just puderprodukter om man har fet/oljig hy som mig. Har man däremot torr hy kan man välja någon av de andra sorterna, och då bör den appliceras innan pudret och då kan man använda en make up svamp, fingrarna eller en pensel.
 
Förutom olika färger, nyanser och konsistenser på bronzers så finns det även olika effekter på dem, så som matta, lystriga och glittriga.
 
Japp, så kör på med bronzern för att hjälpa solen på traven :)
#1 - - Emma :

Hej! Vilken färg använde du på Bronze goddess?
Tack för svar!

#2 - - Emma :

Hej! Vilken färg använde du på Bronze goddess?
Tack för svar!

Till top