beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Dölj det du vill dölja, med en concealer!

Allmänt, Make up, Personligt Allmänna tips, Concealer, dölja mörka ringar, dölja rosacea, ljusa upp under ögonen Permalink0
Idag, den 19 december, är en viktig dag. Framförallt för att min ena son fyller tio år, och även att det är den internationella mascara-dagen :) Men idag har jag tänkt skriva om ett annat viktigt ämne, nämligen concealers. Dessa underbara produkter som hjälper en att dölja det man vill dölja i ansiktet, väldigt trevligt. Som jag skrivit tidigare har jag en mild form av Rosacea så jag har röda partier över kinder och haka som jag gärna vill tona ner. Det fina med just conceaers är att om man använder dem rätt kan de neutralisera olika färger i ansiktet så det blir en jämnare hudton och hudfärg. 
 
Dölja blåhet under ögat
Det jag brukar göra, efter att jag tvättat ansiktet, applicerat alla fuktcremer och primers, är att ta lite laxrosa concealer under ögat, nämrast näsan, där man är som mest blå. Jag brukar applicera denna concealer i cremeform men mina långfingrar och "dutta" dit och se till att det smälter in i huden under ögat med hjälp av kroppsvärmen. 
 
Bild 1 innan någon concealer                       Bild 2 när rosa concealer appliceras
  
 
 
Bild 3 den rosa concealern är applicerad under det högra ögat
 
Dölja rödhet och finnar
Näste steg i concealer-rutinen är att jag tar en gulaktig cremeprodukt som jag "penslar" på över de områden i ansiktet där jag är röd eller har röda blemor/finnar. Jag brukar försöka sudda ut de gula områdena så de inte blir skarpa utan mer "blurriga". 
 
Bild 4 Här applieras den gula concealern på högra sidan av ansiktet
 
Dölja mörka ringar under ögonen
Sista concealer-steget är att använda en ljus/vit cremeprodukt precis under ögat och i ett rätt stort område under ögonen, ända från de undre ögonfransarna ända ner till kinden, för att dölja mörka ringar under ögonen och för att ljusa upp ögonområdet så man ser piggare och fräschare ut. 
 
Bild 5 Nu är högra sidan färdig, med alla steg av concealers och även ett lager foundation, på den högra sidan. På den vänstra sidan av ansiktet har jag inte appliceras någonting alls. Kanske svårt att se, men jag tycker det är stor skillnad :)
 
Dagens concealer-produkter
Bild 6, här är alla produkter jag har använt för att dölja och neutralisera på högra sidan av ansiktet, från vänster; Make Up Store Cover all mix, Concealerborste Sigma, MAke Up Revolution Conceal & Define, Lancome Teint Idole Ultra Wear Foundation, Beauty Blender
 
Nu är jag nyfiken, vad använder du för att dölja mörka ringar, röda partier eller andra oönskade nyanser i ansiktet?
Till top