beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Detta finns i min rese-necessär

Allmänt, Jobb & Byråkrati, Make up Båtmässa, Hållbar make up, På resande fot, resenecessär, Återfuktad Permalink0
      
 
 
I morse åkte jag med Bus4U ner till Göteborg för att vara med på Båtmässan som pågår på Svenska Mässan där. Jag försökte lägga en så hållbar make up som möjligt i morse och även att vara så återfuktad som möjligt under sminket då luften inne på mässan brukar vara väldigt torr. Under eftermiddagen skulle jag bli intervjuad av SVT så då letade jag upp Damernas för lite påbättring av sminket. En av de fördelarna med just båtmässan och att majoriteten av besökarna är män i medelålder och uppåt, vilket innebär att det alltid är väldigt tomt och fint inne på damtoaletten :)
 
I natt bor jag över på hotell då jag ska vara på Båtmässan även i morgon, så jag har med mig necessär och sminkväska. För att inte necessären ska bli allför stor och tung brukar jag försöka hålla ner på produkter, både till antal och storlek, samtidigt som man ju inte vill sabba huden helt. 
 
I dagens necessär har jag;
 
# Hårborste, den kan man ju såklart inte åka utan!
# Torrschampo Amika Peerk Up Dry Shampoo, så klarar jag mig utan att behöva tvätta håret ikväll eller i morgon bitti och slipper därför ta med både schampo och balsam. Duschtvål till kroppen finns ju alltid på hotellrummet och just tvål tycker jag funkar med vilket märke som helst för ett par dagar.
# Hårband så jag kan tvätta ansiktet ordentligt utan att blöta ner håret.
Rengöringskräm (Clarins Gentle Foaming Cleanser). Denna är en jättebra multi-produkt som både tar bort allt smink och även rengör mer på djupet, samtidigt som den inte torar ut huden. Ibland får jag dock göra två omgångar rengöring med den så all mascara och kajal verkligen försvinner.
Toner i miniformat (Dermalogica Multi-Active Toner) + Bomullspads. Eftersom jag bara har med mig en rengöring tycker jag ändå det är bra att även ha med mig en toner då den tar bort den sista smutsen och även fungerar porsammandragande.
Peelingborste (Dermalogica Exfoliating Face Brush), bra att peela ansiktet med lite vid rengöringen på kvällen då jag inte har med mig någon annan peelande produkt.
# Nattkräm (Clarins Extra Firming Night Cream). Denna använder jag även på dagen så jag har inte med mig någon extra dagkräm. Egentligen är det inte så jättestor skillnad mellan dag- och nattkräm, men oftast är nattkrämen lite fetare och mer aktiv är dagkrämen som är lättare. Men denna årstid och med tanke på den torra inomhusluften på mässan behöver jag extra mycket fukt.
# Ögonkräm (Kronans Apotek). Ögonen behöver ändå en egen fuktkrm, och denna lilla tar väldigt liten plats och är en bra produkt tycker jag.
# Miniparfym/parfymprov (Biotherm). Jag är för rädd om mina parfymer så de får stanna hemma när jag reser iväg, och istället brukar jag ta med mig någon av de parfymprover man brukar få när man köper andra produkter. Jag kan även tipsa om de mini-parfymer som finns att köpa på Zara och som man rollar på, de flesta av dem doftar jättegott!
# Sovmask och öronproppar. Kanske onödigt för det är bara enstaka gånger jag varit med om att det varit för ljust i rummet eller för högljutt på hotellet när man ska sova, men den tar i stort sett ingen plats, väger ingenting och sovmasken ju så söt :)
# Nagelfil, om olyckan skulle vara framme! Man vill ju inte gå runt med en vass nagel när man ska använda exempelvis strumpbyxor eller sidenblus som då riskerar repa upp sig.
# Tandborste och tandkräm i miniformat, som man ofta får ta gratis hos tandläkaren men finns också att köpa. Hemma använder jag alltid eltandborste som jag tycker rengör mycket bättre, men den tar för stor plats i necessären för att få följa med.
# Deodorant (Dove Go Fresh), fungerar bra och doftar gott tycker jag
 
 
 
Det var det, vad brukar ni ha med er i necessären när ni är på resande fot?
Till top