beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Beautyblenders - Mina små färgglada vänner

Allmänt, Make up applicera foundation, beautyblender, make up svamp, rengöring av beautyblender Permalink1
 
När man ska applicera sin foundation, concealer eller andra produkter i cremekonsistens finns det en hel del olika verktyg att använda sig av, så som exempelvis make up-svamp, foundationbrush, buffingbrush, siliconsponge, fingrarna eller min favorit Beautyblendern. 
 
Beautyblender är en hyfsat ny sorts make up-svamp som ska användas fuktig för att "dutta in" produkten i ansiktet. Den finns i många olika former, färger och märken, men den ursprungliga heter just Beautyblender och är ellipseformad och togs fram av en make up-artist i Hollywood för att kunna skapa en helt flawless bas.
 
Jag brukar nästan alltid använda en beautyblender för att lägga min foundation för jag tycker det är lättast att få ett fint och jämnt resultat då. En stor fördel med att lägga på sin foundation med just en beautyblender är att det inte blir några ränder, vilket det ibland kan bli om man använder pensel eller borste. Beautyblendern gör också att det går åt mindre produkt för den suger inte åt sig så mycket foundation eftersom den själv redan är fuktig.
 
Jag gör så här;
Först blöter jag ner den genom att hålla den under vattenkranen med kallt vatten och sedan kramar jag ur den så den är fuktig men inte dyblöt. Sedan pumpar jag ut önskad mängd foundation på ovansidan av vänstra handen och prickar sedan ut det i ansiktet med pekfingret. Efter det är det dags för beautyblendern att få arbeta och då är det bar aatt börja dutta i de prickar foundation som ligger i ansiktet och dutta och dutta över hela ansiktet tills det ligger ett jämnt lager foundation överallt. Om jag tycker det är för lite foundation på något ställe tar jag lite extra foundation direkt på beautyblendern och duttar ut på önskat ställe i ansiktet.
 
            
 
Jag har en hel del olika beautyblenders varav ett par är äkta Beautyblenders (de lila) och de är väldigt bra. Sedan tycker jag mycket om Skincitys variant (de svarta) och Real Techniques variant (de orangea). De som också fungerar men som inte är favoriter är Brush works (rosa) och Shelas (ljusblå). Det är lite olika hur många gånger man kan använda en beautyblender innan den måste kastas, beroende på märke och hur man sköter dem. Mina lila och svarta har jag kunnat använda i ca 5 månader, medan jag kunnat använda de övriga i ca 3 månader innan de gått sönder.
 
 
Jag brukar använda en beautyblender ca 3-4 gånger/dagar och då med samma foundation alla gångerna och så låter jag den ligga och torka luftigt bredvid den aktuella foundationen så jag kommer ihåg vilken jag har använt till vad. Efter de dagarna lägger jag den i en kartong i väntan på rengöring. När nästan alla mina beautyblenders ligger i lådan är det dags för tvätt.
 
  
 
 
 
Rengöringen går till så här;
För att rengöra mina beautyblenders brukar jag blöta ner dem och sedan gnugga in rengöringstvål eller rengöringsschampo så det skummar och sedan skölja ur dem med varmt vatten tills det bara kommer helt rent vatten ut när man kramar ur dem. Tvålen eller schampon är särskilda rengöringsprodukter som är avsedda just för smink, i mitt fall Make Up Store Brush Cleansing Soap. Sedan får de ligga och torka på en ren handduk innan de läggs tillbaka i lådan för rena beautyblenders. Det känns alltid så skönt när man har lådan full av rena och fina beautyblenders som är redo att användas!
 
  
 
 
Har du testat beautyblenders och vad tycker du?
 
 
 
#1 - - Nina:

Ordning och reda, det gillar ju jag! Kul att följa din blogg!

Svar: Kul att du läser den :) Och du vet ju hur mitt sinne för ordning och reda är! ;)
BeautyByråkraten

Till top