beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

December och nya utmaningar!

Allmänt, Jobb & Byråkrati, Make up, Personligt BeautyAct, Comfort zone, Friskt vågat hälften vunnet, Kicks, Piff&Puff, Utanför boxen, nytt jobb, skönhetsdjungeln, youtubekanal Permalink0
Ja nu är det redan december och det har hänt väldigt mycket här, både kring mitt jobb och kring mitt beautyintresse. Jag har föröskt känna efter mer ordentligt vad jag själv egentligen vill göra och inte vad jag kanske borde göra eller hur jag alltid gjort tidigare. Jag har helt enkelt försökt komma utanför den bekväma boxen och vet ni vad, det finns väldigt mycket härligt där utanför! :)
 
 
 Jag börjar väl med jobbet, jag har fått ett nytt jobb! Därav denna bild där jag tog en liten skål för mig själv, lite lagom ant-jantelagsaktigt ;)
Egentligen är det ett nygammalt jobb, för innan jag började mitt nuvarande jobb som klimat- och miljöstrateg på Motala kommun i maj i år hade jag jobbat som sakkunnig för båtmiljöfrågor på Transportstyrelsen i tolv år, och nu går jag tillbaka till Transportstyrlsen men till en tjänst där jag istället ska arbeta med miljöfrågor kopplat till kommersiell sjöfart, det vill säga kryssningsfartyg, passagerarfartyg, fraktfartyg etc. Det känns väldigt roligt att komma tillbaka då jag aldrig riktigt kände mig hemma på kommunen och även att åter igen få arbeta med frågor som jag känner mig mer engagerad i. Det känns lite genant att "ge upp" det nya jobbet efter bara sju månader för att återgå till det förra, men ibland behöver man lämna något för att inse hur mycket man faktiskt uppskattar det. Jag får svälja min stolthet, ta hatten i hand och ödmjukast börja om på ruta ett igen. Så från den 14 december blir jag statstjänsteman igen och det är jag väldigt glad över.
 
 
På beautyfronten har det också hänt en hel del sedan mitt senaste inlägg. Jag har liksom blivit helt frälst av det här med att försöka göra videor och bilder för att försöka inspirera andra kring skönhet, både på Instagram och på Youtube.  I början kändes det konstigt och lite väl självcentrerat att framhäva sig själv och det jag vill berätta om olika skönhetsprodukter och liknande, jag som inte ens är utbildad make up artist eller hudterapeut. Men sedan släppte jag det helt och nu bara kör jag på för det är så himla roligt och icke-djupt på något sätt. Det är därför som den här bloggen har fått komma lite i skymundan, men det blir bättring på det nu jag lovar.
 
Jag har nu spelat in och publicerat 49 (!) videor på min Youtubekanal Beautybyråkraten och får fler och fler beökare och prenumeranter. Det känns väldigt roligt och framförallt att det är så många som faktiskt vill titta på dem och verkar tycka att det ger dem något :) En av videorna har hela 814 visningar, vilket känns helt galet! Det är en så kallad First impression-video, alltså första intrycket av sminkprodukter som man testar iför allra första gången i en video. Det jag testar i den videon är det nya märket BeautyAct, som är Kicks egna. Jag testar deras lystergivande foundation, bakade bronzer (med det underbara namnet Cocktail hour!) samt settingpuder till concealern under ögonen. Jag vet faktiskt inte varför just den videon har setts av så många, men det är ju väldigt roligt och smickande. Hittills har jag bara fått en lite mer negativ kommentar, men det är ju sådant man får räkna med också tyvärr och lära sig hantera utan att känna sig knäckt.
 
 
 
En annan rolig sak jag också har börjat med sedan sist är att jag tillsammans med en kompis här i Mjölby har startat en filmserie, som också den ligger på min youtubekanal, och heter Piff & Puff i Skönhetsdjungeln. Ibland känns det lite konstigt att sitta ensam och sminka sig och prata om olika skönhetsprodukter så däfrör frågade jag min vän Hanna om inte hon skulle tycka att det vore kul att göra nåt ihop. Först var vi inne på att starta en podd där vi diskuterar olika skönhetsrelaterade ämnen, men sedan kom vi fram till att det ju ofta är lite roligare med bild så då fick det bli en youtubeserie helt enkelt :)
 
Nu har vi gjort 9 avsnitt och i varje avsnitt har vi ett tema, en topp 5 och en "Grej of the Day", alltså där vi visar upp någon sak som vi vill tipsa om. Vi har tex haft tema parfymer, där vi pratade både om vilka parfymer vi minns från 90-talet fram till nu, tema naglar där jag visar hur jag gör en hel manikyr med nagelmålning på Hanna, tema advent där vi pratar om hur vi pyntar och bakar till advent och så vidare och så vidare. Vi har själva väldigt roligt och förhoppningsvis tycker även de som tittar på serien att det är kul och givande :)
 
 
Ja det finns så mycket roligt man kan hitta på och jag är glad att jag klev ut en rejäl bit utanför min comfort zone och vågade starta youtube-kanalen och även Beautybyråkratens konto på Instagram. Det ger mig mycket glädje och även inspiration från de som följer och kommenterar!
 
Ha det så bra nu allihopa, och glöm inte det kanske rätt uttjatade, men väldigt sanna uttrycket "Friskt vågat hälften vunnet!"
Om ni vill besöka min Youtubekanal finns den här;https://www.youtube.com/channel/UC9gdeUkHZb1Rt1xJ76GSMQQ?view_as=subscriber
Och BeautyAct-smink och hudvård på Kicks hittar ni här; https://adtr.co/Hx3wKj
 
Till top