beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Beautytips för jobbet, i sensommarvärmen!

Allmänt, Jobb & Byråkrati, Make up, Personligt foundationfärg, glow, hållbar makeup, jobb outfit, ny på youtube, sensommarvärme, shade adjusting drops Permalink0
Nu när semestern är slut och halva augusti har passerat - då kommer värmen! Lite sent kan jag tycka, men självklart är den ändå väldigt välkommen. Nu får man passa på att använda sina somriga kjolar och klänningar som var för kyliga för semestern, på jobbet istället. Kanske inte de som är allra kortast eller skira, men de andra :) Iallafall jag är av den uppfattningen att man inte kan ha på sig precis vad som helst på jobbet. Det beror självklart på vilket jobb man har, men jag som jobbar på kontor och på en myndighet försöker att inte använda alltför kort, urringat eller "tuffa" kläder, utan ofta lite mer dressat och stiligt.
 
Jag är även mer noggrann med hur jag sminkar mig när jag ska till jobbet, inte allför mycket smink runt ögonen, inte alltför målade läppar och ja inte allför mycket smink helt enkelt generellt. Jag är också mer noggrann med att göra en hållbar sminkning så det sitter fint under hela dagen, vilket innebär att jag använder både ögonprimer, ansiktsprimer och settingspray.
 
Eftersom det fortfarande är varmt och jag har en del solbränna kvar i ansiktet använder jag fortfarande min mineralfoundation i löspuderform från Bare Minerals. När jag blivit höst-blek om några veckor kommer den nog se för mörk ut så jag har skickat efter en ny burk med en ljusare nyans. Om den nya färgen blir för ljus går det jättebra att blanda de två färgerna för en lagom mörk färg så det är ett bra knep. Detsamma går faktiskt att göra även med flytande foundation. Om man har en flytande foundation som man  inte vill använda för att den ser för mörk eller för ljus ut mot resten av kroppen, finns det två knep. Det ena är att helt enkelt blanda den med en annan foundation som man har hemma och som hjälper foundationen att bli ljusare eller mörkare beroende på vad som är problemet. Man behöver dock kolla upp så de två olika produkterna fungerar ihop, exempelvis ska inte den ena vara vattenbaserad och den andra oljebaserad, för då smälter de inte ihop fint på huden. 
 
 
Det andra knepet är att köpa en produkt som helt enkelt är framtagen just för att ljusa upp eller mörka ner en befintlig foundation, så kallade adjustment drops eller colour blender. Det finns lite olika märken på dessa, bla Isador och Body shop. Då droppar man bara i lite av den produkter på handryggen eller var man brukar lägga sin vanliga foundation innan det är dags att applicera den. 
Ett extra litet tips som jag vill skicka med när jag ändå är i farten är om man tycker att sin befintliga foundation är lite för matt och huden ser lite trist ut efter appliceringen, då kan man droppa i lite highlight eller glow drops i sin foundation så får ansiktet lyster och ett fint glow.
 
 
Ja och vid sidan av jobbet har jag ju även inlett mitt Youtube-liv, vilket känns jättekul! Hittills har jag lagt ut tre videor och har inte fått så många visningar eller prenumerater, men ändå! Jag kämpar vidare och lär mig allt eftersom hur man gör bättre videos och även vad som kan var aintressant för folk att se. Ha nu en fin fortsättning på veckan, så får vi se hur länge värmen håller i sig och när man får plocka fram höstens kläder och smink :)
 
Till top