beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Ögonskuggspaletter och hur jag applicerar ögonskuggor

Allmänt, Make up Anastasia Beverly Hills, Ögonskugga, ögonskuggspalett Permalink0
Det som jag älskar allra mest av alla underbara sminkprodukter är nog ögonskuggspaletter. De är som vackra chokladaskar fyllda med fantastiska färger och glitter som man blir väldigt sugen på att blanda och applicera runt sina ögon, allafall i min värld. Ögonskuggspaletter finns i de flesta märken och prisklasser, men vad gäller just denna sorts produkt tycker jag faktiskt att de lite dyrare är betydligt bättre. De är lättare att applicera och sudda ut så det ser fint och jämnt ut, de är mer intensiva och pigmenterade i färge så man inte behöver använda så mycket skugga, och de sitter kvar vid ögat hela dagen utan att falla ner. 
 
 
Mina favoritmärken av de ögonskuggspaletter jag testat är Anastasia Beverly Hills, Urban Decay, Too Faced och Tarte, men även de lite billigare som The Balm, och Sephoras egna paletter är riktigt bra. Det fina med just en palett är att man har många valmöjligheter för att blanda fram egna nyanser och prova sig fram till nya kombinationer. Jag föredrar paletter som har flest matta skuggor men sedan gärna åtminstone ett par skimriga/glittriga för att få en fin slutfinnish. 
 
    
 
 
Den palett jag använt idag är Anastasia Beverly Hills, Soft Glam. Den innehåller de ultimata färgerna i min värld;
 • En vit, matt skugga som man kan lägga som bas över hela ögonlocket.
   
   
   
   
   
 • Sedan behövs en ljusbrun/beige/orangebrun matt skugga som jag lägger i globlinjen och i en triangel ut från globlinjen och nästan ändå upp till ögonbrynet, samt ca en tredjedel in på ögonlocket från ytterdelen av ögat.
   
 •  
  Efter det en mörkbrun skugga, antingen matt eller skimrande, som jag lägger precis över ögonfransarna, över ca en tredjedel av ögat från yttre delen av ögat. Sedan lägger jag den även närmast globlinjen så det mörka bilder som ett liggande V in mot ögat. Jag skuggar även in den innerst i den ljusbruna skuggan.
 •  
   
 • Efter att dessa tre skuggor är klara tar jag en fuffigare skuggorste och suddar på skuggorna så de liksom sälter ihop mer och man inte ser några skarpa övergångar mellan dem. 
 
Efter det brukar jag lägga på kajal och ev eyeliner, och sedan tar jag en glittrig skugga i nån fin färg kanske någon nyans som matchar mina kläder eller så, och då trycker jag försiktigt ned långfingrets fingeravtryck i den skuggan och duttar dit den mitt på ögonlocket så sminkningen liksom "poppar till" lite.
 
 
 
 
 
Sedan är det mascara och ögonbryn kvar och sedan är ögonsminkningen klar. 
 
 
 
Hur brukar ni applicera er ögonskugga och vad har ni för favoriter?
 
Till top