beautybyrakraten.se

Bland rynkor, rosacea och myndighetsvardag - tips för 35+-are som vill ha genvägar i skönhetsdjungeln

Jobba hemifrån - Beauty & Tips

Allmänt, Jobb & Byråkrati, Make up, Personligt AW, CC, Corona, Skype-fika, enkel make up, fredagsskål, jobba hemifrån, karantän Permalink0
Senaste veckorna har jag inte åkt in till Transportstyrelsens kontor i Norrköping utan suttit hemma och arbetat. För min del är det inget problem efetrsom de allra flesta arbetsuppgifterna i stort sett bara kräver en dator och bra internetuppkoppling, däremot är det ju rätt tråkigt att inte få träffa sina fina jobbarkompisar och också att bara komma hemifrån. För att ändå få arbeta-hemifrån-vardagen att fungera har jag en del tips jag tänkte dela med mig av. 
 
För att komma igång på morgonen har jag som rutin att alltid göra mig i ordning även om jag bara ska vara hemma. Inte en full make up, men ändå lite grann. Jag använder en väldigt enkel bas, som inte innehåller någon primer eller concealer utan bara två produkter. Det jag använder just nu är en CC cream (Clinique Superdefense CC cream), bara för att få lite jämn hudton och lite färg, och den har även en spf på 30 om man vill ta en kaffe eller lunch i solen. Över den lägger jag ett tunt lager löspuder (Laura Mercier Loose Setting powder), med ed fluffig puderbrste (Real Techniques Bold Metals Arched Powder Brush) bara för att det inte ska vara kladdigt. Sedan vill jag ju gärna sminka ögonen lte eftersom jag har väldigt ljusa fransar och bryn. Så jag lägger på en lättare mascara (Yves Rocher Volume Elixir), lite brun kajal (Clarins Crayon Khol 02) på vattenlinjen och självklart målar ögonbrynen med lite ögonbrynsskugga (The Balm Brow Pow Eye Brow Powder). Sen är det bara påklädning, sätta upp håret och borsta tänderna kvar tills jag är redo för en dag på jobbet, även om jobbplatsen som sagt är hemma.
 
 
Några andra alternativ till CC creme är BB eller DD creme, eller helt enkelt bara en färgad dagcreme.
 
 
En annan bra rutin som min chef på Miljösektionen har infört nu när vi alla arbetar hemifrån är att vi har gemensam kafferast kl 09.30 varje morgon, en virtuell sådan i form av SKype. Vi brukar även ha kamerorna på så det nästan blir som att vi ses, och det känns riktigt trevligt och skapar en fortsatt vi-känsla i gruppen.
 
Jag tycker om att sitta ljust så gärna vid ett fönster, ellr om det går - ute i solen. Igår hade jag tre Skype-möten  med olika personer och iallafall ett av de mötena kunde jag ha sittandes vid vårt utebord på altanen med fåglarna kvittrandes runt omkring.
 
 
 
 
Något som också går att lösa är en jobba heifrån-AW. Eftersom det ju känns lite tråkigt att man inte får träffas i så stora sällskap just nu och kanske inte gärna går till en bar eller restaurang har jag skapat en virtuell fredagsskål. Det är en grupp på FB som är öppen för alla som vill vara med och ta en lite skål på fredagar kl 18. Det är väldigt trevligt alternativ mot att träffas live och kanske särskilt eftersom mina kära föräldrar då kan vara med och skåla eftersom de helst inte ska lämna huset ens just nu pga Corona. 
 
 
 
Ja så har jag det i min nästan-karantän, hur har ni det? Ta hand om er därute 💕
Till top